Imobiliare Valea Prahovei
Social

Noi locuinţe ANL la Buşteni

24 de familii din Buşteni au primit, săptămâna trecută, de la edilii locali, cheile de la noile apartamente ANL.

Este vorba despre darea în folosinţă a unui bloc de locuinţe cu 14 garsoniere şi 10 apartamente, situat pe Aleea Parcului. Construcţia acestuia a început în anul 2009, pe un teren cu o suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi.
Proaspeţii locatari au intrat în posesia noilor locuinţe şi beneficiază de toate condiţiile unui trai mai mult decât decent, datorită faptului că li s-au asigurat toate utilităţile, dar şi parcare proprie.
Oamenii spun că aşteptau de multă vreme o locuinţă. „Este foarte bine să avem ceva al nostru şi să stăm singuri. Este o onoare pentru noi posibilitatea acesta, mai ales că în Buşteni nu prea au fost locuri pentru o astfel de casă. Suntem în oraş şi suntem bucuroşi că am primit această casă, pe care o aşteptam de mult. Este foarte frumoasă…”, a spus unul dintre beneficiari. „Aşteptăm de 38 de ani… Este visul fiecărui tânăr să aibă o casă a lui; deocamdată este a statului, dar poate în timp reuşim să o achiziţionăm”, a declarat un alt bărbat care a primit un apartament în blocul ANL.

Alte proiecte
Autorităţile locale spun că proiectul de construire a locuinţelor pentru tineri va continua cu un bloc ANL cu 12 apartamente, cu o valoare a investiţiei estimată la 3.500.000 de lei. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic au fost realizate în anul 2007, anul acesta fiind inclus pe Programul tineret-construcţii de locuinţe în regim de închiriere ANL. “Am văzut 24 de familii fericite… Şi eu sunt emoţionat… Cred că în continuare grija Guvernului trebuie să fie de a construi şi de a da către tineri, pentru că în aşa fel putem ţine tinerii legaţi de oraşul nostru. Avem profesori, avem funcţionari, avem din toate categoriile de cetăţeni tineri pe care am reuşit să-i localizăm, să-i oprim în oraşul Buşteni. Este bine, pentru că populaţia oraşului este îmbătrânită şi avem nevoie de viitor”, a declarat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.
„Faptul că poţi să dai o locuinţă unui tânăr care are nevoie este o satisfacţie inegalabilă, este satisfacţia faptului că eşti în administraţie”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Roşca.
Începând din anul 2002, Primăria Buşteni a dat înfolosinţă mai multe locuinţe sociale prin programul de construcţii locuinţe pentru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Autorităţile locale confirmă faptul că vor demara construirea a încă două blocuri de locuinţe sociale, cu 28 de apartamente, pe strada Telecabinei din localitate, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 2.300.000 de lei. Adrian BURECEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co