Actualitate

Tunelul de la Casa Domnească

Complexul arhitectural de la Brebu atrage oameni din toată ţara, fiind un punct important pe harta turistică din zona municipiului Câmpina.

Călătorii vin aici să admire Casa Domnească şi legenda spune că din pivniţa mare a acesteia începe un tunel care duce către lac.
Având scop de apărare în cazul invaziilor şi de a salva bunurile materiale, existența acestei galerii rămâne, deocamdată, un semn de întrebare. „Prin viu grai, s-a transmis de-a lungul timpului informaţia conform căreia pe peretele de nord, undeva la jumătate, se afla o uşă care te conducea către un tunel, evident, construit în scop de apărare. Acest tunel ajungea pe partea de pădure a comunei Brebu”, a explicat muzeograful Răzvan Radu.
În spatele Casei Domneşti, înconjurată de ziduri groase, se află şi astăzi grădina ce duce spre lacul ce îşi are şi el propria legendă. Acest presupus tunel există, spun locuitorii, și poate era şi normal, din motive de siguranţă, să nu fie vreo dovadă scrisă în acest sens.
„Se pot realiza anumite proiecte care să scoată la lumină aceste culoare secrete ce existau în tot Evul Mediu, nu numai în Ţara Românească, dar şi în Moldova, Transilvania, ca de altfel în întreaga Europă”, a mai spus Răzvan Radu.
Întrebarea, dacă există sau nu aceste galerii, poate avea răspuns numai atunci când vor fi și bani pentru demararea unui proiect, a unor lucrări arheologice… Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co