Politica

Nu se întrevede o revenire la normalitate

Liderul PNL Câmpina, Virgil Guran, este nemulţumit de situaţia dezastruoasă în care se află România şi critică dur măsurile guvernanţilor.

„Ultima măsură a Guvernului, cea referitoare la TVA-ul de 24%, cumulată cu celelalte măsuri, care nu sunt atât de importante sau nu au un efect important asupra economiei româneşti, după părerea mea, ne va duce la o scădere totală a nivelului de trai şi în acelaşi timp o scădere, inclusiv a încasărilor. Din punct de vedere al bugetului naţional, cred că este o măsura care poate avea un oarecare efect, în primele luni. Peste şase luni, efectele acestei măsuri vor fi nocive pentru România”, a declarat omul politic Virgil Guran. Fiind, totodată, şi om de afaceri, acesta nu poate accepta ideile, metodele şi măsurile pe care Guvernul le aplică, pentru a scoate ţara din marasmul în care se zbate. „Chiar nu înţeleg ce se întâmplă cu acest Guvern! Până acum, mi-am spus că poate încă nu au găsit soluţii. Cred că nu se pricep absolut deloc! În termeni fotbalistici, îşi dau cu stângul în dreptul. Să nu-şi dea seama că nu trebuie luate doar măsuri restrictive, „hai să nu mai consumăm, să strângem bani mai mulţi” şi nu se gândesc şi la dezvoltare economică, înseamnă că nu suntem o ţară modernă, înseamnă că suntem încă în feudalism, când, dacă nu mai erau bani, trimiteau portăreii să-i lege pe ţărani cu picioarele în sus, să le dea cu ardei pe la nas. Cam aşa ceva e în momentul de faţă”, spune Guran.

La adresa lui Boc…
Liderul PNL Câmpina nu se fereşte să critice atitudinea guvernanţilor, în special a premierului Emil Boc. „E dureros când vedem ce se întâmplă, parcă nici natura nu mai ţine cu noi. Chiar sunt lucruri extraordinar de grele ce se întâmplă în Moldova. Este adevărat că, pentru ţară, o intervenţie în zonele respective nu înseamnă un efort extraordinar, dar intervenţiile trebuie să fie concrete, nu prin defilarea unor miniştri sau prim-miniştri pe acolo şi aruncarea unei lopeţi de pământ într-un sac sau ce Dumnezeu fac acolo. Astea, chiar sunt lucruri lipsite de judecată”.
Privind lucrurile în ansamblu, mulţi dintre politicieni nu acordă mari şanse actualului Guvern, în ceea ce priveşte puterea acestuia de a rezista până la sfârşitul mandatului. În această privinţă, nici liderul filialei PNL Câmpina nu pare prea încrezător dar, în acelaşi timp, nu-şi ascunde scepticismul şi dezamăgirea faţă de reacţiile cetăţenilor. „Chiar cred că oamenii care sunt în funcţii, de multe ori, ne reprezintă felul de a fi al poporului, pentru că eu cred că orice popor până acum sau majoritatea popoarelor altfel, ar fi reacţionat. Ar fi fost o grevă generală, ar fi fost ceva, până când erau îndepărtaţi aceşti oameni incapabili. Nici nu ne dăm seama ce înseamnă fiecare zi care trece! Înseamnă adâncirea datoriilor, înseamnă, poate, îngenunchierea acestei ţări pe o perioadă lungă. După părerea mea, răul deja s-a produs. Cel puţin la nivelul generaţiilor noastre, nu întrevăd o revenire la normalitate în România”.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co