Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Agricultura, importantă pentru judeţul Prahova

intalnire-agricolaSăptămâna trecută, deputatul Virgil Guran i-a convocat pe agricultori şi pe crescătorii de animale din judeţul Prahova la o întrunire cu specialiştii în domeniu, pentru a discuta despre problemele pe care aceştia le întâmpină şi despre importanţa şi dezvoltarea agriculturii în Prahova.

În cadrul întâlnirii au fost prezenţi secretarul de stat Daniel Botănoiu, de la  Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ştefan Nicolae – preşedintele Federaţiei Agrostar, Laurenţiu Rebega – vicepreşedintele Consiliul Judeţean Prahova, Aurel Pană – director general adjunct Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Ion Dirilici – directorul general APIA, Dumitru Bolocan – director general Îmbunătăţiri Funciare şi Aurel Anghel –   director general Direcţia Agricolă.
„Acest domeniu este unul dintre cele mai importante în momentul de faţă, având în vedere acoperirea cu teren agricol şi cu fond forestier, având peste 150.000 de hectare de teren agricol… Sunt foarte multe păşuni care trebuie exploatate la maxim şi trebuie să reinventăm termenul de păstorit şi de comasare a acestor terenuri pentru a face ferme de bovine, care se pretează foarte bine acestor zone”, a declarat vicepreşedintele Consiliul Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega. „Vrem să vedem fondurile care există, fondurile europene, sprijinul pe care îl acordă statul, subvenţiile pe care le acorda statul, cum putem să organizăm acest lucru încât lucrurile să fie mult mai eficiente şi să dezvoltăm zona şi din acest punct de vedere. Ştim că a fost una preponderent industrială, ştim că nu prea mai este şi căutăm şi alte alternative în aşa fel încât locurile de muncă să apară, pentru că este singura soluţie…, încât oamenii să înceapă să se descurce şi pe cont propriu”, a declarat deputatul Virgil Guran.

Idei de acţiune
Invitaţii au punctat importanţa Prahovei în ceea ce priveşte agricultura şi au promis că vor face tot ce le stă în putinţă ca să dea o mână a ajutor. “Din punct de vedere agricol, Prahova se împarte în două: este partea de sud –  unde sunt suprafeţe mai mari exploatate pentru cultura mare-, şi partea de nord – unde sunt mai mult apicultori şi crescători de animale”, a declarat secretarul de stat, Daniel Botănoiu. „Încercăm să aducem lângă noi oameni care sunt direct interesaţi în accesarea măsurilor de finanţare şi în încercarea de a sprijini pe cei care doresc să înfiinţeze noi ferme”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega.
Totodată, Virgil Guran are în vedere realizarea unei pieţe agroalimentare pe DN1, în zona localităţii Băneşti. „Am văzut şi în alte ţări dezvoltate că există aşa ceva… Există un trafic deosebit, ne bazăm în mod special pe bucureştenii care au nevoie să cumpere, pe cele aproximativ 15.000-20.000 de maşini care trec în anumite zile pe DN1 şi pe faptul că am putea negera noi locuri de muncă şi că ar putea exista desfacere pentru produsele tradiţionale cum ar fi caşcaveua de Valea Doftanei, mierea realizată în zonă sau alte produse”, a spus deputatul.
Cei prezenţi au fost de părere că o parte dintre problemele agricultorilor ar putea fi rezolvate până la următoarea întâlnire de acest gen. Elena TOMA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co