Actualitate

Demersuri pentru reabilitarea termică

blocuriAsociaţiile de locatari din Câmpina care vor să beneficieze de reabilitarea termică a blocurilor se pot înscrie în programul naţional iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în colaborare cu autoritaţile locale.

„Primăria Câmpina continuă demersurile privind reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. În acest sens trebuie întocmit programul local multianual şi asociaţiile de proprietari au termen până pe 15 martie să depună la Primăria Câmpina o serie de documente, împreună cu o solicitare scrisă”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Actele necesare sunt contractul de mandat – semnat de ambele părţi, hotărârea adunării generale a asociaţiei de proprietari – cu acordul majorităţii proprietarilor, lista proprietarilor de imobil şi documente transmise deja spre completare şi semnare preşedinţilor asociaţiiilor de proprietari. „Programul local multianual va fi întocmit în baza OUG nr. 18 din 2009, privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe şi va fi supus aprobării într-o şedinţă ulterioară”, a explicat Mariana Pătraşca.

Unii au beneficiat deja
În Câmpina sunt, deja, câteva blocuri care au fost reabilitate termic. „Este vorba despre blocurile situate pe strada Erupţiei, vis-a-vis de staţia Petrom şi au fost înaintate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice documentaţia, studiul de fezabilitate şi proiectul termic pentru blocurile situate pe Carol I, de la intersecţia străzii Sondei, până la intersecţia cu strada Maramureş. Încercăm, pentru aceste blocuri, să obţinem fonduri şi de la Guvern, nu doar de la bugetul local, aşa cum prevede ordonanţa privind reabilitarea termică”, a declarat purtător de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Înscrierea în Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe nu presupune executarea şi finalizarea în anul  în curs. Acesta se poate derula pe durata a mai multor ani, în funcţie de resursele financiare disponibilizate de la bugetul de stat şi cel local. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co