Actualitate

Andrei Nicolae (deputat de Prahova): puterea de cumparare a crescut in mod real

Deputatul prahovean Andrei Nicolae susţine că puterea de cumpărare a salariaților din România a crescut în mod real şi concluzionează că nivelul de trai al românilor a cunoscut o creștere în ultima perioadă.

Nicolae arată că, în pofida inflației și a creșterii prețurilor, în general, salariații români pot cumpăra mai mult decât anul trecut şi citează în sprijinul afirmaţiei sale date ale Institutului Național de Statistică (INS), conform cărora în martie 2018, puterea de cumpărare a salariaților a fost mai mare cu 10,1% față de martie 2017, iar, în medie, salariile nete, au fost în martie 2018 cu 15,5% mai mari decât în luna martie 2017 și cu 8,7% mai mari față de februarie 2018.

Potrivit deputatului prahovean se constată măriri evidente de salarii în Sănătate și Educație, în primul caz existând o creştere cu 22,3% în luna martie 2018 faţă de februarie 2018, iar în cel de-al doilea, o creștere de 18,4%.

Adrian Nicolae mai spune că au existat modificări benefice şi în mediul privat, care au generat şi aici creşteri salariale în domenii precum industria tutunului (+ 32,1%), asigurări, industria extractivă, imobiliare și fabricarea băuturilor (între +16% și + 26,5%), fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, distribuţia apei, industria metalurgică, activităţi de editare, intermedieri financiare etc. (între +11,0% şi +15,0%).

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co