Politica

236 de semnături pentru a doua moţiune

Liderul Partidului Social Democrat din Câmpina,  Ion Dragomir, face calcule pentru schimbare şi a declarat că atitudinea Preşedintelui Băsescu, afişată în ultimul timp,în contextul ultimelor evenimente economice, sociale şi  politice,  ţine, de fapt, de adevăratul său caracter.

„Preşedintele Băsescu are atitudinea unui om care nu mai are nimic de pierdut, care nu va mai candida, care nu mai are de câştigat nimic, pentru că e ultimul mandat. Acum se exprimă liber. De fapt, îşi arată adevărata faţă. El aşa a fost întotdeauna. În momentul în care a încercat să fie altfel, nu era original şi ascundea, de fapt, adevăratele sale calităţi. Dacă era un preşedinte activ şi era prezent peste tot şi apărea tot timpul, se pare că abia acum şi-a intrat în atribuţiile de preşedinte şi încearcă să lase Guvernul României să-şi exercite atribuţiunile. Dar îl lasă exact în momentul în care nu mai are soluţii, pentru că, până acum, Guvernul a fost condus de către preşedintele Băsescu. I-a fost atât preşedinte, cât şi preşedinte ascuns al partidului, şef de Guvern şi tot ce şi-a dorit. Însă, acum, îl lasă pe premier să se descurce. Situaţia nu e bună în ţară. Se poate întâmpla orice, în relaţiile dintre instituţia prezidenţială şi cea guvernamentală, dar să nu suporte poporul român. Atâta timp cât poporul suferă, o duce foarte greu, problemele sunt grave”, a declarat Ion Dragomir.
Limita suportabilităţii
Ca şi alţi politicieni, şi liderul pesedist face trimitere la toamna acestui an, la luna septembrie, ca fiind un termen limită de rezistenţă în funcţie a actualului Guvern. Aşa cum afirmă Ion Dragomir, „dacă depăşeşte şi momentul acela, o mai duce până în februarie-martie. La toamnă va fi momentul când încep să-şi facă efectul măsurile de austeritate pe care le-a luat Guvernul: lipsa banilor, creşterea preţurilor… Toate acestea vor duce la o înrăutăţire a situaţiei materiale a populaţiei”, a mai spus Dragomir.

Independenţii nu sunt chiar aşa
Liderul pesedist Ion Dragomir acuză grupul politic UNPR de imixtiune în viaţa Parlamentului, considerând că acesta nu mai reprezintă voinţa electoratului. „S-a format acest grup de independenţi, iniţial, şi apoi UNPR, un grup de trădători, de fapt, care au reprezentat anumite formaţiuni politice în campania electorală. Apoi şi-au făcut grupul lor, care merge cu puterea şi cu susţinerea preşedintelui Băsescu. Nu sunt toţi oamenii lui Băsescu. Sunt creaţi pe o structură care îl susţine pe preşedinte. Nu cred că sunt toţi militari, dar s-a plecat pe o structură de ofiţeri, cu Gabriel Oprea, cu Anghel Iordănescu şi alţii. O să vedeţi că, din rândul militarilor şi în formaţiunile politice din Câmpina, sunt foarte mulţi”, a explicat Dragomir.
Pesedist şi pesimist, dar bazându-se pe realitate, Ion Dragomir este conştient că „nemulţumirea oamenilor, probabil, creează o tensiune care va duce în final, la demiterea Guvernului”. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co