Social

Curăţenia unui cetăţean plătită de câmpineni

De câţiva ani de zile, o parte dintre locuitorii Aleii Pescăruş din Câmpina sunt obligaţi să suporte mirosurile pestilenţiale care emană din casa şi curtea vecinei lor, Olga Popescu.

Familia Gheorghe şi Maria Lazăr, care locuieşte faţă în faţă cu aceasta, spune că s-a săturat să mai îndure mirosul creat de gunoi, din cauza faptului că vecina lor, o persoană în vârstă de 60 ani, cu o capacitate redusă de exerciţiu, cară în permanenţă diverse lucruri, pe care le depozitează în casă şi în curte. Familia Lazăr s-a adresat de nenumărate ori autorităţilor, reuşind de câteva ori să le implice în decongestionarea locuinţei. Primăria Câmpina a apelat la firma de salubritate Floricon, care a  făcut curăţenie în casa şi curtea Olgăi Popescu. Dar, cum această activitate se plăteşte din bani publici, acţiunea de curăţenie nu poate deveni o obişnuinţă.
Olga Popescu, din cauza problemelor medicale pe care le are, se află de mai mult timp în atenţia Serviciului de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară a primăriei Câmpina, funcţionarii desemnând în calitate de curator, o vecină a acesteia, Luminiţa Horja. În calitatea sa de curator, care nu presupune remuneraţie, Luminiţa Horja are obligaţia de a gestiona pensia Olgăi Popescu, cumpărându-i alimente şi alte lucruri necesare, achitându-i în acelaşi timp, utilităţile. Biroul de Asistenţă Socială a recurs la această soluţie legală, din cauza faptului că, încercând să se ia legătura cu singura rudă în viaţă a Olgăi Popescu, o mătuşă care locuieşte la Bucureşti şi căreia i s-a sugerat să-şi interneze nepoata într-un centru de specialitate, aceasta a refuzat categoric. În aceste condiţii, familia Lazăr şi ceilalţi vecini din jurul casei Olgăi Popescu, vor trebui să se mulţumească cu cele, maxim, două intervenţii pe an, în care primăria se implică să plătească firma de salubritate pentru curăţenia din casa Olgăi Popescu.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co