Actualitate

Un ploiestean indignat cere primarului sa stopeze scumpirile nejustificate

Un ploieștean ajuns la capătul răbdării și, profund îngrijorat și nemulțumit de scumpirile nejustificate ale tarifelor pentru transportul public de călători și de costul exagerat de mare preconizat pentru parcările din jurul blocurilor, a adresat Primăriei Municipiului Ploiești o scrisoare deschisă.

Textul a fost trimis și redacției Ziarului Valea Prahovei de către Cătălin Bunda, un inginer ploieștean de 33 de ani, care îi adresează primarului Adrian Dobre invitația de a alege un oraș mai scump decât Ploiești, în România, dacă acesta există.

În mesajul primit la redacție, cititorul critică anunțata scumpire a biletelor și abonamentelor nenominale de o zi de la TCE, cifrate la 20-50%, în condițiile în care puterea de cumpărare a cetățenilor a scăzut, dar salariile celor de la TCE au crescut.

El semnalează că este anormal ca fiecare șofer de tramvai/autobuz să aibă rezerva lui, ceea ce înseamnă că peste 100 de șoferi stau zilnic la garaj, jucând cărți și așteptând să își înlocuiască un coleg bolnav. Legea prevede că, în caz de forță majoră, trebuie să se asigure 30% din transportul în comun, motiv pentru care, nici în cel mai pesimist caz, în care toți șoferii s-ar simți rău, nu se justifică existența a 100 de rezerve pentru șoferii de la TCE, plătiți din banul public.

O altă anomalie semnalată de cititor este aceea că pe statul de plată al societății figurează și 50 de tâmplari, a căror singură rațiune de a exista este aceea că, probabil, schimbă geamurile tuturor mijloacelor de transport în fiecare zi.

Însumând, TCE a avut, în 2017, cheltuieli cu personalul în valoare de 48.866.244 ron, ceea ce înseamnă, peste 40 de miliarde de lei vechi lunar.

Un alt lucru pe care îl semnalează ploieșteanul se referă la tarifele nejustificat de mari care se intenționează a fi percepute pentru locurile de parcare din preajma blocurilor. Este vorba despre 300 de lei pe an, în timp ce în București taxa este de numai 76.65 lei pe an, iar nivelul salariilor este net superior față de Ploiești. Și în plus, pentru 300 de lei municipalitatea nu arată că va aduce și îmbunătățiri.

“Deci, concluzia o trageți dumneavoastră. Poate este cazul să puneți piciorul în prag? Primarul trebuie să fie în slujba comunității, în slujba cetățenilor. Însă văd că ușor, ușor sunteți de acord cu toate scumpirile și cu toți care vor să bage și ei mâna mai adânc în buzunarul cetățeanului”, se arată în finalul scrisorii deschise adresate primarului municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co