Actualitate

“Prahova iubeste Basarabia”, la Ploiesti

Mâine, începând cu ora 17:30, Esplanada Palatului Culturii din Ploiești va găzdui deschiderea oficială a Festivalului Folcloric „Prahova iubește Basarabia”, ediție dedicată Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Prahova, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură Prahova şi va avea loc în perioada 24-26 august 2018.

Ediția din acest an va reuni aproximativ 400 de participanți, soliști și ansambluri folclorice din județul Prahova, precum şi din Cernăuți – Ucraina și Republica Moldova, raioanele: Leova, Hîncești, Cimișlia, Strășeni, Călărași, Glodeni și Cahul.

Mâine, 24 august, după deschiderea oficială a festivalului, va avea loc un spectacol folcloric susținut de ansambluri folclorice din Republica Moldova, Cernăuți Ucraina și județul Prahova, urmat de un concert susținut de Ion Paladi și Orchestra „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

Sâmbătă, 25 august, este programată Parada portului popular, pe traseul Statuia Domnitorului Mihai Viteazul – Bulevardul Republicii – Palatul Culturii. Va avea loc apoi un spectacol folcloric susținut de ansambluri folclorice din Republica Moldova și județul Prahova și un concert susținut de Florin Vasilică și Grupul „Teleormanul”.

În ultima zi a festivalului, duminică, 26 august, ploieștenii sunt invitați la un spectacol folcloric susținut de ansambluri folclorice din Republica Moldova, Cernăuți – Ucraina și județul Prahova, precum și la un concert susținut de Mioara Velicu.

În cadrul evenimentului se va organiza și o zonă cu produse culinare și gastronomie tradițională.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co