Imobiliare Valea Prahovei
Social

În căutarea unui loc de muncă

Târgul de joburi pentru absolvenţi a menţinut trendul, aşa că şi în acest an a fost organizată “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” de către  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova.

Acţiunea s-a desfăşurat simultan la Ploieşti, Câmpina şi Vălenii de Munte, ocazie cu care au participat 106 agenţi economici respectiv, Ploieşti – 42 agenţi economici, Câmpina – 43 agenţi economici şi Vălenii de Munte – 21 agenţi economici. Aceştia au pus la dispoziţia absolvenţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, un număr de 1292 locuri: Ploieşti – 908, Câmpina – 332, Vălenii de Munte – 52.

Absolveţii au căutat un job
bine plătit
Încă de la primele ore ale dimineţii zeci de tineri s-au grăbit să participle la eveniment, în speranţa că vor găsi un loc de muncă bine plătit şi conform pregătirii lor.
“Locurile de muncă oferite au fost din diverse domenii de activitate, cum ar fi: confecţii textile, comerţ cu amănuntul, construcţii metalice, construcţii civile, asigurări, fabricare maşini şi utilaje, transporturi, alimentaţie publică” a declarat purtătorul de cuvânt AJOFM Prahova, Cristiana Opriţa.
“Nu aş accepta un loc de muncă pe minimul pe economie pentru că nu te poţi întreţine cu aceşti bani” a declarat un absolvent.
“Aş fi dorit să găsesc în domeniul în care m-am pregătit, însă accept şi altceva, dar pe minim 100 de lei” a declarat un alt absolvent.
Din totalul de 1815 persoane participante 1166 au fost absolvenţi de învăţământ profesional, liceal sau universitar; dintre aceştia, 488 au  fost selectaţi în vederea încadrării. Totodată, 38 absolvenţi au fost încadraţi pe loc. Mariana BADEA

Oportunităţi de angajare
şi la Câmpina
Veniţi în număr mare, oamenii de toate vârstele şi-au depus CV-urile la firmele participante, firme din municipiu, dar şi din împrejurimi.
„Avem nevoie de poziţii de inginer mecanic şi de operatori calificaţi pentru maşinile cu comandă numerică. Bursa locurilor de muncă este o oportunitate de a colecta foarte multe CV-uri, pentru a avea o bază de date din care să facem o selecţie”, a declarat un reprezentant al unei firme angajatoare, Ioana Trifănescu.
„Avem două posturi de operator reţele telecomunicaţii, un post de lucrător comercial şi unul pentru agent comercial. Am participat la toate bursele şi chiar am găsit aici oamenii de care am avut nevoie”, a spus un alt angajator, Viorel Nedelcu.
Pentru această Bursă a Locurilor de Muncă au fost contactaţi în jur de 200 de angajatori.
În condiţiile grele prin care trec firmele, totuşi, 43 de societăţi s-au arătat interesate să îşi ofere locurile de muncă vacante.
„Sunt locuri de muncă pentru studii superioare, în inginerie, pentru absolvenţi de studii economice şi pentru traducători. Avem locuri de muncă pentru studiile medii, pe meserii”, a declarat directorul ALOFM Câmpina, Liliana Vasile. Oamenii îşi pun mari speranţe că se vor angaja.
„Am avut vreo cinci meserii, dar nu mă angajează nimeni. Mulţi spun că sunt mai bătrân, vârsta este o problemă.
Mi-ar plăcea să găsesc ceva ca şofer, am toate atestatele”, a spus una dintre persoanele care vor să găsească un serviciu.
Pentru a găsi un loc de muncă este foarte important ca persoana respectivă să ştie exact ce caută, să se arate interesată de jobul oferit de firmă şi să facă o impresie plăcută angajatorului, punând întrebări.
„Contează mult să ştii să te prezinţi în faţa angajatorului şi să dai importanţa cuvenită acestei întâlniri. Sunt persoane care nu ştiu să se prezinte la un interviu, nu ştiu că este importantă ţinuta pe care o au. Este foarte important ce răspunsuri dai şi ce întrebări ai pentru angajator”, a mai spus Liliana Vasile.
Din păcate, rata şomajului nu a scăzut, iar tinerii absolvenţi se
lovesc de problema lipsei de experienţă. Diana ROMAN

 

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co