Actualitate

Comunicat

„Având în vedere situaţia fără precedent creată de Guvernul şi Preşedintele României, care au conlucrat la scăderea dramatică a nivelului de trai al poliţiştilor şi al personalului contractual, membrii FSNPPC au hotărât să protesteze legal, prin mitinguri organizate în cursul acestui an, inclusiv în ziua de 07.10.2010. Protestele au loc ca urmare a subfinanţării poliţiei, reducerile drepturilor salariale, disponibilizările anunţate de conducerea M.A.I., precum şi faţă de alterarea relaţiilor de muncă din interiorul instituţiei, produse prin abuzuri manageriale. Revendicările FSNPPC nu sunt exclusiviste; ele reflectă problemele, suferinţele şi aşteptările poliţiştilor din toate formaţiunile sindicale. Prin urmare, fiecare punct câştigat prin proteste sociale va fi un beneficiu comun al tuturor poliţiştilor, al personalului contractual şi, la fel de important, al jandarmilor şi pompierilor, cărora, prin lege, le este interzisă asocierea sindicală. Preşedintele României şi Guvernul uită că trăim într-un stat care se presupune a fi al Europei civilizate – ameninţările nevenind niciodată din partea poliţiştilor – şi că aceşti oameni au tot dreptul să spună NU minciunii, NU abuzurilor, NU încălcării Constituţiei. Ameninţările nu vor mai avea efectul scontat, pentru că în sfârşit, oamenii s-au trezit”.

Carmen Măinică Regan
Preşedinte al Biroului Teritorial FSNPPC al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina

To Top