Actualitate

Sindicaliștii din penitenciare organizează un nou protest

25 septembrie este ziua, când, începând cu ora 09.00, angajații Penitenciarelor Ploiești și Târgșorul Nou vor organiza un nou protest în fata Penitenciarului Ploiești.

Ulterior, pe 3 octombrie, ei vor participa la un miting organizat în fața Ministerului Justiției și promit că nu se vor opri până când revendicările nu vor fi soluționate.

Potrivit sindicatelor Equitas Târgșor și Solidaritatea Ploiești, lista de revendicări cuprinde asigurarea unor condiții de lucru mai bune, în contextul în care ministrul Justiției  promitea în urmă cu un an standarde privind condițiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de investiții, dar fără să se țină de cuvânt.

Plata orelor suplimentare restante și a celor curente, stoparea împuternicirilor ilegale și reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare și încetarea abuzului asupra pensionarilor din penitenciare, polițiștilor și militarilor sunt alte motive pentru care angajații din sistemul penitenciar organizează acțiunile de protest.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co