Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Mai ieftin pe cont propriu, decât cu primăria

Locatarii Asociaţiei nr. 808 din Câmpina au reuşit să-şi reabiliteze termic blocul în care locuiesc fără să mai apeleze la ajutorul autorităţilor locale şi chiar mai ieftin decât dacă s-ar fi lăsat la mâna lor.

Preşedintele Asociaţiei nr. 808, Spiridon Dinu, ne-a explicat cu mândrie cum s-au descurcat locatarii, oferind, totodată, un exemplu pentru toţi câmpinenii care locuiesc la bloc. „Noi am intenţionat, de când au apărut ordonanţele 174/2002 şi 18/2009, să facem ceva pentru bloc. Am vrut să refacem atât izolaţia, pentru creşterea eficienţei energetice, cât şi pentru aspect, care era deplorabil”, a spus Spiridon Dinu. După ce au încercat să rezolve aceste probleme cu ajutorul primăriei, locatarii blocului în cauză s-au lăsat păgubaşi, hotărând de comun acord să facă totul pe cont propriu, dar nu reabilitarea care este trecută în ordonanţa de guvern, ci anveloparea, plus faţadele. Asociaţia a beneficiat de banii adunaţi pe parcursul a zece ani, din chiria percepută firmelor de telefonie mobilă, având în vedere antenele acestora care sunt postate pe blocul lor. „Dacă făceam această reabilitare cu primăria, cota de participare ar fi fost de 30% din valoarea lucrării, asta însemnând vreo trei miliarde. Acum, primăria a făcut economie. Guvernul trebuia să dea vreo cinci, noi trebuia să dăm vreo două. Pe noi ne-a costat sub două miliarde”, a mai spus Spiridon Dinu.

Opinia autorităţilor
Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a fost impresionat de lucrare, declarând: „Aş vrea să felicit asociaţia pentru lucrarea pe care a executat-o, care este, sper, şi de calitate bună, dar mai ales cu un aspect estetic deosebit. Din păcate, din cauza problemelor financiare pe care Guvernul le are, noi nu am primit suma de bani promisă la începutul anului pentru reabilitarea termică a cinci blocuri de locuinţe şi anume pe strada Erupţiei, dar în continuare sperăm să începem această lucrare, pentru că avem un credit-angajament din partea Guvernului. Asta înseamnă, de fapt, o promisiune că anul viitor va acorda o sumă de bani în procent de 50% din valoarea lucrării. Este vorba de o sumă de bani pe care ar trebui să ne-o cedeze în acest an. În momentul în care vom avea un constructor, care doreşte să construiască, rămânând cu această datorie a Guvernului pentru anul viitor, vom face licitaţia, poate sunt chiar mai mulţi constructori care doresc să facă acest lucru şi vom reabilita aceste blocuri”. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co