Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Comasarea spitalelor, în linie dreaptă

Consiliul Judetean (CJ) Prahova a organizat, săptămâna trecută, ultima şedinţă publică privind stabilirea propunerilor ce vizează comasarea şi reprofilarea spitalelor.

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, i-a atenţionat pe cei prezenţi în privinţa procesului de acreditare a spitalelor, care ar putea să se facă şi mai repede de cinci ani dacă legiuitorul se va răzgândi pe parcurs.
“Mâine poate zice că trebuie să ne aliniem la standardul acela până în 2013 și va dura doi ani.
Lucruri care nu sunt analizate, încă, profund de către noi și, probabil, anumite locații să nu poată fi acreditate”, a spus Mircea Cosma.
Clasificarea spitalelor rămâne, în continuare, o sperietoare.
Există, însă, soluţii. Parteneriate publice-private, concesionarea către consorţii a unor unităţi sanitare, dar şi externalizarea serviciilor acolo unde este rentabil. Utilizarea fondurilor europene… Luați un consultant și vedeți.
Nu am reușit să accesăm așa cum ar trebui fonduri europene pentru dotare și pentru alte lucruri care s-ar putea face într-un spital, a spus dr. Bogdan Nica, fost secretar general în Ministerul Sănătății.
În plus, autorităţile pot face proiecte pe fonduri europene pentru investiţiile în spitale. Primarii au venit cu problemele lor, dar şi cu propuneri de rezolvare.
Medicii din spitalul de la Breaza ar putea să facă linie de gardă comună cu cei de la Băicoi, pentru că la Breaza unitatea funcţionează în clădiri retrocedate.
“Suferim de lipsa doctorilor și a asistenților specialiști. Degeaba încercăm noi să facem clădiri frumoase… Am înțeles că la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești au o problemă pentru că nu mai pot asigura garda”, a spus primarul orașului Băicoi, Ciprian Stătescu.

Soluția pentru unitatea din Drajna
“Are un pavilion de vreo 2.700 de metri pătrați, parțial reabilitat, unde cu o cheltuială minimă se poate dota astfel încât să poată fi acreditat, a declarat primarul comunei Drajna, Mihai Gavrilă.
Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Prahova a pus în vedere primarilor care vor să aibă în continuare spital în localitate să fie pregătiţi, la un moment dat, să plătească şi salariile medicilor dacă se opreşte finanţarea de la casă. R. E.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co