Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Clasificarea, o problemă controversată

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a conturat situaţia clasificării spitalelor din Prahova, ţinându-se cont atât de asigurarea celor mai bune servicii medicale, cât şi de finanţare mai bună de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Analiza s-a făcut sub coordonarea Ministerului Sănătăţii. “În acest moment pe aceste date putem clasifica astfel: un spital de grad trei, şase spitale de grad patru şi zece spitale de grad cinci. Din păcate, avem dificultăţi în a încadra Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi pentru că nu putem să încadrăm am transmis mai departe datele la minister şi totul se va hotărî acolo”, a declarat directorul DSP Prahova, dr. Cristian Vintilescu.
Şi asta în timp ce managerul Spitalului Judeţean este convins că şi-ar putea înscrie unitatea în clasa a 2-a. “Noi dorim să clasificăm cât mai bine spitalul judeţean, dar raportându-ne la ordinele de ministru ar fi putut cel mult să intre în categoria a 3-a.
Categoria a 2-a este pentru spitalele clinice universitare.
Spitalul judeţean nu are în structura sa secţie de obstetrică-ginecologie, nu are secţie de pediatrie şi nici linie de gardă pentru aceste două specialităţi”, a spus Vintilescu.

Modernizări asumate la Câmpina
Spitalul clasificat în categoria a 3-a este Spitalul Muncipal din Câmpina, care şi-a asumat prin plan de conformare modernizări şi dezvoltarea unor secţii. Până la 31 decembrie 2011 toate aceste modernizări vor trebui realizate, dar se pare că Primăria Câmpina este dornică să se implice în acest proiect.
În clasa a 5-a intră toate spitalele cu  unică specialitate.
Această situaţie este una provizorie, spitalele mai având încă cinci ani de graţie pentru a se putea pune la punct. În acest moment nu se ştie ce ce finanţare va exista pentru fiecare gen de categorie. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co