Actualitate

Spitalele din Campina nu au participat la greva

Angajații celor două spitale din Câmpina nu au participat la greva de avertisment organizată de Federaţia Sindicală Sanitas pentru a protesta faţă de aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea unitară.

Şi asta, deoarece conducerile Spitalului Municipal şi Spitalului Voila au găsit soluții pentru ca veniturile angajaților să nu fie afectate de reducerea unor sporuri. La salariile de bază nu se poate umbla, pentru că sunt stabilite prin lege. În schimb, s-a modificat modalitatea de acordare a sporurilor.

La unele categorii s-au acordat sporuri mai mari, la altele mai mici, în așa fel încât să existe o compensare și să nu aibă nimeni venituri reduse comparativ cu luna anterioară. Practic, o singură persoană a pierdut aproximativ 15% la venitul lunar, şi anume o îngrijitoare de la Spitalul Municipal Câmpina. La acest compartiment se acorda spor de 100%, ceea ce nu mai este posibil acum.

Astfel, angajații spitalelor din Câmpina susțin protestele colegilor de la Sanitas, dar nu au participat la greva de avertisment.

Luni, angajaţi din peste 400 de unități sanitare din țară și 60 de unități de asistență socială, membri ai Federației Sindicale Sanitas, au participat la o grevă de avertisment de două ore. Protestul a avut la bază problemele generate în sistem de aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea unitară. Mai exact, odată cu plafonarea la 30% a sporurilor, veniturile lunare ale multor angajați din spitale și de la instituțiile de asistență socială s-au diminuat cu sume cuprinse între 500 și 1.100 lei, după cum a anunțat Sanitas.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co