Actualitate

Ce personalitate actuală ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Câmpina?

Municipiul Câmpina a dat societăţii româneşti numeroase personalităţi, oameni de o aleasă ţinută morală şi profesională, dar care, din păcate, poate nu se bucură de recunoaşterea şi recunoştinţa semenilor aşa cum ar fi meritat. Cum titlul de cetăţean de onoare al urbei este o modalitatea de exprimare a aprecierii, am întrebat câţiva dintre câmpineni pe cine ar nominaliza pentru acordarea unei astfel de distincţii.
Carmen NEGREU

Asistent manager: „Cred că fostul senator Traian Ştefan Mocuţa ar întruni calităţile pentru a primi o asemenea onoare. Din câte cunosc eu, ştiu că şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţă în folosul câmpinenilor, activând în domeniul petrolului”.

Om de afaceri: „Mă gândesc la profesorul de matematică Constantin Florea. Ar merita cu prisosinţă să fie desemnat cetăţean de onoare al Câmpinei. Cunosc familia Florea şi ştiu că în anul 2000, profesorul a fost desemnat, de către Universitatea Cambridge, între primii 2000 de oameni ai secolului XX, datorită multitudinii de lucrări matematice inovatoare. Dacă cei din Anglia îi recunosc meritele, nu văd de ce Câmpina nu s-ar mândri cu o astfel de personalitate”.

Referent: „Îl văd primind această onoare, pe criticul literar Constantin Trandafir, pentru întreaga sa activitate literară, care a dus cultura Câmpinei pe cele mai înalte culmi”.

Pensionar, fost maistru: „Dacă n-a devenit deja, l-aş propune pe profesorul de istorie Cristian Spulber. Mi-a fost dascăl. Ştiu că e marcat de nişte probleme grele, de viaţă. Din punct de vedere al profesionalismului cu care şi-a desfăşurat activitatea, a fost un om extraordinar. Ştiu ce afirm şi voi susţine mereu aceste lucruri, pentru că îl cunosc pe profesorul Spulber, de 50 de ani”.

Om de afaceri: „ Cu siguranţă, medicul chirurg Alexandru Matei, directorul Spitalului Municipal, ar merita să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului Câmpina. Dânsul este un specialist de excepţie, care a ajutat şi ajută în continuare foarte mulţi oameni, ca să-şi recapete sănătatea şi chiar viaţa”.

Pensionar, fost inginer geolog: „Ar merita această cinste domnul Traian Mocuţa. Este doctor în ştiinţe geologice. Ştiu că a fost şi senator. S-a implicat mult în pregătirea studenţilor, prin cursurile pe care le susţine la UPG, tinerei generaţii. Dânsul a participat într-un grup de specialişti în domeniul petrolului, la elaborarea unei lucrări ample de vreo 800 de pagini şi care se numeşte Industria de petrol şi gaze din România”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co