Actualitate

Eduard Novak, cetăţean de onoare

La iniţiativa primarului oraşului Buşteni, Emanoil Savin, miercuri, 19 decembrie 2012, i s-a conferit titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Buşteni lui Eduard Carol Novak, marele campion la ciclism, la Jocurile Paralimpice de la Londra şi lui Gheorghe Meghea, medic ortoped, Doctor în Ştiinţe Medicale (a fost, timp de 30 de ani, directorul Spitalului Azuga).
La ceremonia de înmânare a titlului de cetăţean de onoare, care s-a desfăşurat în faţa Primăriei Buşteni, au participat şi alţi cetăţeni de onoare ai oraşului, precum: Lucian Bute, Ionuţ Iftimoaie, Alina Dumitru, Cornelia şi Lupu Rednic şi Nicolae Voiculeţ. A lipsit de la marele eveniment renumita cântăreaţă de operă Angela Gheorghiu, însă, la invitaţia lui Emanoil Savin, va sărbători Crăciunul la Buşteni, atunci când va fi aşteptată, potrivit tradiţiei, cu o masă plină cu preparate tradiţionale româneşti.
Evenimentul s-a încheiat la o cabană din localitate, unde oaspeţilor li s-a pregătit  “pomana porcului” şi un tort uriaş, cu figurine reprezentându-i pe noii cetăţeni de onoare ai oraşului. Surpriza serii a fost apariţia grupului de ursari din Comăneşti.
Până în prezent s-a conferit titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Buşteni la 46 de personalităţi din diferite domenii de activitate: ştiinţă şi cultură, sport, muzică, administraţie publică, medicină.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co