Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Banca Comercială Română a lansat, la 1 septembrie, primul portal imobiliar din ţară administrat de o instituţie bancară. Pe lângă oferta complexă de locuinţe din toate judeţele ţării, clienţii vor avea la dispoziţie informaţii utile despre procedurile pentru achiziţionarea unei locuinţe. Portalul cuprinde, sfaturi şi recomandări referitoare la încheierea unui antecontract de vânzare cumpărare, a unui contract de vânzare cumpărare sau a unui contract de credit ipotecar. În plus, portalul mai include informaţii utile despre oferte de finanţare şi de asigurare a locuinţelor.

Fondatorul Lukoil (cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia), Vagit Alekperov, se va retrage din funcţia de preşedinte al companiei în această lună. La 1 septembrie, el a împlinit 60 de ani şi, potrivit presei ruseşti, probabil vârsta este motivul retragerii din funcţie. Presa din Rusia crede că viitorul preşedinte al companiei ar putea fi Andrei Kuziaev, 45 de ani, director executiv al Lukoil Overseas din 2000, unul dintre cei mai tineri manageri de top din companie. Alţi posibili candidaţi ar fi Ravil Maganov şi Leonid Fedun, adjuncţii lui Alekperov.

Velux România a desemnat juriul care va decide câştigătorii premiilor de 12.000 de euro în cadrul concursului de arhitectură “Înclinaţie spre lumină”.
Până la 15 septembrie a.c., arhitecţii care au realizat proiecte de mansardare folosind produse de la Velux mai au timp să îşi înscrie lucrările pe site-ul dedicat concursului www.velux.ro/Profesionisti/Arhitecti/Concurs.

Libra Bank şi site-ul www.eva.ro au lansat, la începutul acestei luni, un card bancar co-branded destinat exclusiv femeilor, dobânda anuală efectivă (DAE) percepută fiind de 25,8%. Cardul este destinat persoanelor fizice, cetăţeni români sau străini (rezidenţi), de sex feminin, titulari de cont curent la Libra Bank, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 70 ani.
Posesoarele cardului vor beneficia de reduceri semnificative, de până la 50%, dacă plătesc cu Cardul Eva.ro în locaţiile partenere: magazine, centre de sănătate şi înfrumuseţare, săli de fitness, clinici medicale şi stomatologice, cafenele şi restaurante etc.

Noul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că angajatorii vor avea obligaţia de a reţine sumele reprezentând contribuţiile pentru drepturile de autor pentru a le vira la buget, fiind aplicată astfel metoda stopajului la sursă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că speră la o creştere economică de 3-4% în 2011, dar numai dacă Executivul va aplica şi anul viitor măsurile de austeritate, astfel încât să genereze resurse financiare şi pentru investiţii.

Rubrică realizată în colaborare cu www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co