Sport

Cupa Regiunilor revine în actualitate!

Reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au înştinţat AJF-urile modul de desfăşurare al competiţiei “Cupa Regiunilor“, rezervată echipelor de amatori. După derularea întrecerii la nivel naţional, câştigătoarea va reprezenta România la “UEFA Regions Cup“, competiţie ce a ajuns la a opta ediţie.

Trebuie să reamintesc că selecţionata “Prahova Muntenia“, în rândul căreia se găsesc jucători ce au activat în eşaloanele fotbalului prahovean, este campioană naţională en-titre şi a reprezentat ţara noastră la turneul semifinal UEFA ce a avut loc la Şopron(Ungaria) în toamna anului trecut.

Ediţia din acest an a “Cupei Regiunilor“ se va desfăşura într-un system cu 8 echipe care vor reprezenta zonele geografice aşa cum reiese din enumerarea de mai jos:

-selecţionata regională Nord-Est: Moldova

-selecţionata regională Nord-Vest: Ardeal

-selecţionata regională Vest: Banat-Crişana

-selecţionata regională Centru: Transilvania

-selecţionata regională Sud-Vest: Oltenia

-selecţionata regională Sud-Est: Dobrogea

-selecţionata regională Sud: Muntenia

-selecţionata regională Bucureşti

Trebuie să ştiţi că selecţionata regională Sud(Muntenia) va cuprinde: AJF Prahova, AJF Buzău, AJF Dâmboviţa, AJF Brăila, AJF Teleorman, AJF Giurgiu şi AJF Ilfov.

Printre Regulile de participare stabilite de FRF pentru această ediţie spicuim:

– la “Cupa Regiunilor“ pot evolua jucători născuţi în anul 1977 până la 1 august 1992, care să fie legitimaţi numai în ligile A, B sau C judeţene, care să nu fi participat niciodată în Liga I sau a II-a a fotbalului românesc.

– fiecare AJF va înainta la FRF un tabel nominal cu lotul lărgit de 30 de jucători, dintre care fiecare selecţionată regională va prezenta un tabel nominal cu lotul de 18 jucători pentru jocurile ce se vor disputa eliminatoriu.

– după înscriere, FRF va alcătui programul meciurilor care vor avea loc în perioada 1 septembrie – 15 octombrie 2011, la finele luni octombrie urmând să se dispute finala la Mogoşoaia.

Preşedintele AJF Prahova, domnul Silviu Crângaşu, a declarat că vrea să formeze o echipă valoroasă, mai bună ca cea de anul trecut cu care să-şi apere trofeul câştigat. (Cristian SBÂRNEA)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co