Politica

Frământări de actualitate

Săptămâna trecută, senatorul Georgică Severin a ţinut o conferinţă de presă în care a prezentat mai multe aspecte ale activităţii parlamentare şi politice la nivel naţional, din ultima perioadă.

Printre altele, a comentat apropiata venire a Regelui Mihai în faţa Parlamentului, pentru a susţine un discurs cu ocazia împlinirii onorabilei vârste de 90 de ani. „Regele Mihai este un simbol al echilibrului puterii de stat. Ura personală pe care o are preşedintele Băsescu împotriva Majestăţii Sale mi se pare o prostie. Nu vreau să comentez cât de oportună sau nu ar fi monarhia pentru România, punctele de vedere atât personale sau de partid fiind diferite. Dar, când acest om împlineşte 90 de ani, este un eveniment de importanţă pentru România. Astfel că, atitudinea celor de la PDL de a se opune solicitării PNL de organizare a unei sesiuni omagiale, nu demonstrează decât un lucru: faptul că ei nu gândesc cu creierele lor”, a spus senatorul. O altă problemă comentată a fost modificarea legii 60/91 privind adunările publice, atrăgând atenţia asupra atingerii care se aduce democraţiei în România. „În momentul de faţă, Guvernul Băsescu-Boc a venit cu o propunere de ordonanţă prin care, practic, în România dispare dreptul de a manifesta public. Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească organizatorii unor manifestări publice sunt atât de dure, amenzile sunt atât de mari şi mai ales posibilităţile de intervenţie ale jandarmeriei sunt atât de mult crescute, încât, teoretic, puteai mai uşor să faci manifestaţii pe vremea lui Ceauşescu. Care este necesitatea unei legi mai dure în privinţa adunărilor publice?”, se întreabă Georgică Severin.

Primăria Câmpina, o ţintă
pentru opoziţie
În plan local şi judeţean, senatorul s-a referit mai departe la declaraţia preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Prahova, Adrian Semcu, care a afirmat legat de candidatura pentru primărie: „Câmpina este a liberalilor!” „În momentul de faţă, nimeni nu a spus cine va fi candidatul. Având în vedere că PSD, în condiţiile actualei legi electorale şi împărţiri administrative, are Consiliul Judeţean şi municipiul reşedinţă de judeţ, PNL va avea, să spunem, o prioritate în desemnarea candidatului la Câmpina. Dar, în acelaşi timp, sunt ferm convins că reprezentanţii USL, peste tot, nu doar la Câmpina, înţeleg că important este să câştige alegerile şi nu desemnarea candidaţilor. Sunt convins că, la Câmpina, vom avea drept candidat al USL, chiar dacă va fi din zona liberală sau sprijinit de aceştia, un om care are şanse reale să-l învingă pe actualul primar PDL”, a declarat senatorul, făcând eforturi vizibile să poată răspunde cât mai diplomatic şi evitând să pronunţe numele liderului PNL Câmpina, Virgil Guran, care se conturează tot mai clar pentru candidatura la primărie. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co