Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Informaţii pentru viticultori

Institutul de Cercetare Viticolă de la Valea Călugărească a găzduit cea
de-a doua conferinţă a proiectului finanţat din Fondul Social European, numit „Consolidarea patronatului şi dezvoltarea capacităţii acestuia de a participa la procesul decizional”, proiect obţinut de Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).
La întâlnire au venit atât producători de vin din mai multe regiuni vini-viticole ale ţării, cât şi autorităţi locale sau specialişti în domeniu.
„Proiectul îşi propune să vină cu informaţii pentru producători, astfel încât aceştia să ştie cum să acceseze proiecte de sprijin pentru ei. Mai mult, facem activităţi permanente de monitorizare şi management a acestui proiect”, a declarat Remus Dragomir, consilier zonal PNVV. Proiectul prevede printre altele şi achiziţia unor automobile cu care angajaţii filialelor înfiinţate în mai multe judeţe să se poată deplasa în teren, dar şi realizarea unor studii de piaţă pe segmentele consumatori şi retail. În ceea ce priveşte producătorii, aceştia nu se pot declara foarte mulţumiţi de producţia de anul acesta – 5,5 milioane de hectolitri de vin, veşti nu prea bune, dacă ne gândim că anul trecut producţia a fost de 6,3 milioane de hectolitri. Natura a dat o lovitură grea şi locuitorilor din Valea Călugărească, zonă recunoscută pentru vinul său. „Mai întâi, a fost îngheţul din iarnă, pe urmă, a dat mana. Producătorii sunt disperaţi, iar cei mai mici nu aveau culturile asigurate”, a declarat Elena Moşoiu, viceprimarul din Valea Călugărească. Producătorii spun, însă, că statul ar fi putut ajuta mai mult cu subvenţii.
În ceea ce priveşte producţia vini-viticolă, aceştia s-au putut bucura mai ales de ajutorul de stat pentru motorină, care a fost de 125 de litri la hectar pentru vita de vie. R. E. 

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co