Turism

Luaţi muntele în serios!

sfaturi-pentru-turistiCentrul de Promovare şi Informare Turistică din Sinaia oferă amatorilor de drumeţii şi sporturi de iarnă, informaţii utile pentru excursiile lor.

Iarna şi-a reintrat în drepturi în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, iar pârtiile de schi şi traseele turistice sunt luate cu asalt de turişti şi localnici. În Sinaia, Centrul
de Promovare şi Informare Turistică stă la dispoziţia celor care doresc să afle informaţii montane. Aici, se pot procura gratuit hărţile cu pârtiile de schi şi cu traseele turistice, angajații putând oferi şi sfaturi foarte preţioase pentru amatorii de drumeţii. „Ţinând cont că anotimpul hibernal are anumite caracteristici speciale care înseamnă, în primul rând zăpadă, temperaturi reduse, gheaţă şi multe capcane pe munte, cred că ar trebui să ţinem cont de câteva reguli. În primul rând, nimeni nu ar trebui să se aventureze pe niciun fel de traseu montan, fără să ia legătura cu noi, cu reprezentanţii transportului pe cablu sau ai Salvamontului, pentru a şti cu exactitate starea acelui traseu. Cele mai multe sunt închise în această perioadă, pentru că zăpada în Platou este mare în multe locuri, ascunde foarte multe capcane, văile sunt toate îngheţate şi pericolul este fantastic de mare. Într-un moment de neatenţie, alunecarea poate să se transforme într-un accident grav, de cele mai multe ori mortal”, a precizat consilierul Centrului de Promovare şi Informare Turistică (CPIT) Sinaia, Paul Popa.

Echipamentul corespunzător
e obligatoriu
De asemenea, plecaţi pe munte numai cu echipament adecvat, din care nu trebuie să lipsească lanterna, trusa de prim ajutor, busola şi telefonul mobil. Pe pârtii, schorii amatori şi de performanţă, precum şi utilizatorii de snowboard,  trebuie să respecte mai multe reguli de conduită, pentru a nu pune în pericol viaţa altor persoane, reguli care se găsesc pe decalogul afişat pe munte. Nu trebuie uitat faptul că pe pârtii este interzis săniuşul, alunecarea pe celofan sau pe făraş.

În cazul în care v-aţi accidentat, anunţaţi formaţia de salvatori montani, formând pe telefon 0 SALVAMONT, adică 0725.826 668.
Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co