Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Câştigul mediu net în Prahova: 1.246 lei/lună

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii august 2010, a fost de 171.383 persoane, cu 908 persoane mai puţin decât în luna iunie 2010, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică. Câştigul salarial mediu brut în luna august 2010 a fost de 1711 lei (RON)/salariat, iar câştigul salarial mediu net a fost de 1246 lei (RON)/salariat, mai mare cu 0,3% faţă de luna iulie 2010. Comparativ cu luna august a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a scăzut cu 0,9%, iar indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o scădere de 7,9%.

Prahova are 14 milionari în Top 300 Capital

Luni a apărut pe piaţă Topul din acest an al celor mai bogaţi 300 de români, realizat de revista Capital. Oamenii de afaceri Ion Ţiriac, Dinu Patriciu şi Ioan Niculae ocupă primele trei poziţii, cu averi estimate la 1,5-1,6 miliarde euro, 1,4-1,45 miliarde euro şi, respectiv, 1,25-1,4 miliarde euro.
După orientarea investiţiilor, sectorul imobiliar reuneşte cei mai mulţi milionari (140), acesta fiind urmat de turism (65), industrie (40), comerţ (29), media (18) şi farmaceutice (14). Capitala continuă să concentreze cel mai mare număr de milionari (120), aceştia având o avere cumulată de 16 miliarde euro. Judeţele cu cei mai mulţi oameni de faceri bogaţi sunt Cluj (21 milionari, cu averi însumate de 1,052 miliarde euro), Constanţa (15 şi 1,11 miliarde euro), Prahova (14 şi 829 milioane euro), Timiş (11 şi 1,13 miliarde euro), Braşov (11 şi 935 milioane euro) şi Iaşi (10 şi 880 milioane euro).

S-a construit o casă de… un miliard de dolari!

Un om de afaceri indian a construit cea mai scumpă casă din lume, evaluată la un miliard de dolari, care are trei heliporturi, propriul turn de control aerian, o parcare de şase etaje, o grădină verticală pe patru etaje, un cinematograf şi 600 de angajaţi, relatează Sydney Morning Herald. Casa, cu o înălţime de 173 de metri, se numeşte Antilia, după o insulă mitică din Oceanul Indian, iar construcţia ei a durat şapte ani. Proprietarul, Mukesh Ambani, soţia sa Nita şi cei trei copii ai lor urmează să se mute în opulenta clădire de 27 de etaje, după ce vor da o petrecere de inaugurare pe 28 octombrie, la care au fost invitate personalităţi din elita Indiei, inclusiv premierul Manmohan Singh şi vedeta de crichet Sachin Tendulkar. Clădirea se ridică deasupra Mumbaiului, oferind rezidenţilor ei o vedere panoramică a capitalei, inclusiv a mahalalelor, dar şi o vedere spre Marea Arabică. Casa a fost construită să suporte explozii de tip militar şi un cutremur cu magnitudinea 8, a relatat presa indiană.
„Cererea de carburanţi va scădea în acest an”, crede directorul Petrobrazi

Cererea de carburanţi din România ar putea scădea în acest an cu circa 10%, iar piaţa ar putea reveni la nivelul din 2008 abia în trei-patru ani, din cauză că economia României nu va înregistra o creştere anul viitor, a declarat directorul Rafinăriei Petrobrazi, Alfred Leodolter. „Nu văd o revenire a cererii de carburanţi nici în 2011”, a spus Alfred Leodolter. De asemenea, acesta estimează că preţul petrolului nu va înregistra oscilaţii foarte mari până la sfârşitul acestui an, când s-ar putea situa între 70-80 dolari/baril.

Reţea de apă pentru 20.000 de locuitori de pe Valea Slănicului

În data de 14 octombrie, a început lucrarea „Sistem microzonal de alimentare cu apă potabilă Brebu-Aluniş, Vărbilău-Slănic”. Realizarea acestui sistem va permite alimentarea cu apă potabilă în sistem centralizat a acestor localităţi, reţeaua de aducţiune având o lungime de 39 km, urmând să deservească 20.000 de locuitori. Valoarea contractului de asociere între Consiliul Judeţean Prahova şi comunele Brebu, Aluniş, Vărbilău, Slănic este de 12.955.500 lei, construcţia sistemului microzonal având o durată de doi ani.

Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co