Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

1.068 de societăţi au intrat în Topul Firmelor Prahovene 2010

Vineri a avut loc Gala Topul Firmelor Prahovene 2010, eveniment care s-a desfăşurat la Sky Center Păuleşti şi la care VP TV şi www.prahovabusiness.ro au fost parteneri media. După ce, pe anul 2009, au depus bilanţul 21.126 firme, aplicându-se condiţiile prevăzute în metodologia de top, după rularea aplicaţiei electronice, a rezultat un clasament conform căruia 4.922 firme au îndeplinit criteriile de admitere în top. Dintre acestea, topul primelor 10 firme – structurat pe 6 domenii de activitate, 63 de grupe de activitate şi 5 grupe de mărime – cuprindea 1.068 de firme, din care 460 de firme se află pe primele 3 locuri.

43 de persoane, prejudiciu bancar de 1 milion lei

Procurorii DIICOT Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a 43 de inculpaţi pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe grave, fals şi uz de fals. În perioada 2005-2007, folosind documente falsificate, membrii grupului au încheiate 63 de contracte de credit bancar în lei şi valută, prejudiciul ridicându-se la 1.000.000 lei. Liderul grupului este Magdalena Petre, de 58 de ani, din comuna Puchenii Mari, care se sustrage urmăririi penale, fiind fugită din ţară. Membrii grupului infracţional se află în acest moment în stare de libertate.

Viitorul va aduce bani din… energie

Până anul trecut afacerile din domeniul imobiliar îţi asigurau un câştig fabulos, nu puţini fiind cei care s-au îmbogăţit peste noapte doar pentru că aveau mari suprafeţe de teren, ansambluri rezidenţiale sau locuinţe. Acum, vremea lor a apus. Noul trend al businessurilor prospere va fi luat de domeniul energetic. Oameni de afaceri, producători de echipamente și bănci își pregătesc artileria grea pentru cea mai fierbinte piață a următorilor ani: generarea și economisirea de energie. Marc Coroler, vicepreședinte pe Europa Centrală și de Est al Schneider Electric, a spus, citat de revista Money Express, că “în România, genul acesta de business abia începe să prindă contur. Suntem norocoși. Ne aflăm într o industrie cu un mare potențial. Această nouă preocupare pentru reducerea costurilor este o afacere foarte interesantă pentru noi“, a spus Coroler.

Revitalizare economică

“Rămân la convingerea că partenerii chinezi sunt foarte importanţi. Deja avem relaţii în domeniul viticol şi o firmă de la noi deja face export acolo.  De altfel, în curând, Camera de Comerţ şi Industrie va deschide la Shanghai o reprezentanţă, care să preia toate cererile şi să faciliteze contactele cu parteneri chinezi”, a declarat preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.
Un alt domeniu care ar trebui stimulat este turismul şi în acest sens există un parteneriat cu o provincie franceză pentru antrenarea unor tineri din Prahova în domeniul hotelier. Partenerii francezi vor veni pe 15 noiembrie la Ploieşti şi atunci vor discuta amănunţit despre proiect.

Centrala electrică de la Brazi, finalizată anul viitor

Prima centrală privată de producere a energiei electrice din România, cu finanţare de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), aflată în construcţie, este programată să înceapă producţia înainte de sfârşitul anului 2011. “Noua centrală electrică ultramodernă OMV Petrom este echipată cu o turbină cu gaz cu ciclu combinat de 860 MW şi va fi construită la Brazi, la nord de Bucureşti. La finalizare va furniza circa 8-9% din electricitatea produsă în România. BERD cofinanţează construcţia centralei electrice cu un împrumut de 200 de milioane de  euro, acordat în mai 2009, împreună cu Bancă Europeană de Investiţii, care a oferit o facilitate similară de 200 de milioane de euro.

Terminal feroviar de 7 milioane euro la Ariceştii Rahtivani

Alinso Group va deschide în 2011 primul terminal de cale ferată Inter-Modal din România, Euro Gate Terminal Ploieşti, investiţia totală fiind de 7 milioane de euro, prima fază din cele cinci ale terminalului urmând a fi gata la sfârşitul acestui an, a declarat CEO Alinso Group, Ivan Lokere. Proiectul are o suprafaţă totală de 100.000 metri pătraţi şi trei linii de cale ferată, având o lungime totală de 2.200 metri şi va deveni operaţional la începutul anului 2011, într-o primă fază de dezvoltare. Facilităţile terminalului includ sisteme de supraveghere video, punct vamal, staţie pentru containere de marfă, staţie de reparare containere, staţie de combustibil şi parcare pentru autovehicule şi camioane. Alinso Group este dezvoltatorul Ploieşti West Park, parc industrial cu o valoare totală de construcţii a clădirilor şi lucrărilor de infrastructură de 750 milioane euro pe durata proiectului.
Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co