Economic

Actualitatea economică

Investiţie nouă

Unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de echipamente şi servicii pentru industria petrolieră a demarat miercuri, 6 octombrie, lucrările efective de construcţie a fabricii de 126 milioane de dolari (28 milioane fiind ajutor din partea Guvernului), pe 33 de hectare, de la Ariceştii Rahtivani, aceasta urmând a fi cea mai mare pe care a construit-o vreodată. Pentru început se vor asigura peste 300 de locuri de muncă, atunci când uzina va fi gata, în 2012.

Un consilier judeţean a devenit mediator

Prin Hotărarea nr. 840 / 23.07.2010 a Consiliului de Mediere, consilierul judeţean Anda Păuşan a devenit mediator.
Anda Păuşan îşi va exercita această profesie în cadrul unui biroucu sediul profesional în municipiul Ploieşti,
B-dul. Republicii nr. 130, bl. 210, parter, ap. 3.

PDL promite 110.000 locuri de muncă în următorii doi ani

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, pentru PRO TV, că Executivul va discuta săptămâna aceasta cu finanţatorii externi un set de măsuri de relansare propuse de comisiile de specialitate ale partidului şi care ar urma să ducă la crearea a noi locuri de muncă. PDL propune aşa: în 2011 – 30.000 de locuri de muncă în economia reală, dacă pachetul de trei măsuri se pune în practică, vom avea o creştere economică de 3%, în 2012 – 80.000 de locuri de muncă şi o creştere economică de 4,8%. (…) Pachetul a fost discutat şi în coaliţie şi e, din punctul meu de vedere, extrem de curajos, în ideea de a relua creşterea economică”, a spus fostul ministru al Economiei.

Se caută 3.000 de manageri!

Până în 2012, tinerii intelectuali cu vârste între 25 şi 30 de ani ar putea deveni asociaţi ai magazinelor Mic.ro, înfiinţate de omul de afaceri Dinu Patriciu. Tinerii depun o garanţie de 7.000 de euro, urmează un curs de pregătire, iar după absolvire primesc o unitate Mic.ro complet mobilată şi cu marfă. Micii antreprenori de cartier îşi pot deschide propriile băcănii, sub sigla Mic.ro, în Capitală, dar şi în restul ţării.
CEO-ul companiei Mic.ro, Dan Ionescu, crede că media de 25-30 de ani este vârsta potrivită pentru antreprenoriat, tinerii urmând şi cursuri de pregătire care vor costă până la 400 de euro.

Trimisă în judecată pentru o evaziune de 4,7 milioane euro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată o femeie de afaceri din Ploieşti pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri. Rovena Cristina Dumitrescu, în calitate de administrator al S.C. Dumirex Trans S.R.L. şi S.C. Rovens Construct S.R.L,. a achiziţionat produse energetice neaccizabile (uleiuri, grund, solvent), în perioada 2007-2008, pe care le-a comercializat ca produse accizabile (motorină şi benzină) către societăţi intermediare sau de distribuţie a carburanţilor tip „fantomă”. Potrivit anchetatorilor, aceasta s-a sustras de la plata TVA, cauzând un prejudiciu la bugetul de stat de peste 4,7 milioane de euro.

Pensiune din Sinaia extinsă pe bani europeni

Miercuri, s-a semnat un nou contract de finanţare în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, beneficiarul fiind SC ALPA SRL Sinaia, ce va primi asistenţă financiară din fonduri europene pentru proiectul „Extinderea pensiunii Marald, amenajarea unei parcări, branşamente utilităţi, ziduri de sprijin, împrejmuite teren, în staţiunea Sinaia, judeţul Prahova”. Bugetul total al proiectului este de 4.499.257,58 lei, din care: valoarea totală eligibilă este de 3.215.964,70 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 2.251.175,29 lei, cofinanţarea eligibilă a beneficiarului este de 964.789,41 lei, restul reprezentând cheltuieli neeligibile şi TVA. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni.

Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co