Economic

Actualitatea economică

Datoriile statului către firme vor fi compensate cu creanţele acestora către buget

Guvernul a adoptat, în şedinţa care a avut loc săptămâna trecută, o OUG ce stabileşte compensarea din oficiu a creanţelor firmelor cu cele ale statului, posibilitatea neînceperii executării silite a firmelor care au de recuperat bani de la stat şi diminuarea dobânzilor datorate pentru creanţele neachitate la termen.
„Codul de procedură fiscală a fost modificat în sensul că am redus dobânda penalizatoare pentru creanţele statului neplătite la termen de la 0,05% la 0,04%“, a explicat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Actul normativ reglementează şi compensarea de drept, ceea ce înseamnă stingerea creanţelor reciproce între firme şi stat. Până acum, acest lucru se făcea la cerere, prin excelenţă, acum s-a consacrat compensarea de drept a acestor creanţe.

Impozitul minim a fost eliminat de la 1 octombrie

Premierul Emil Boc a anunţat că s-a decis eliminarea impozitului minim începând de la data de 1 octombrie anul acesta. „Începând cu aceeaşi dată, agenţii economici vor plăti impozitul pe profit după regula generală”, a precizat  Emil Boc.
Dalkia vrea o creştere a afacerilor cu 15%

Producătorul de căldură Dalkia România estimează, pentru anul viitor, o creştere a afacerilor cu 15%, la 60 de milioane de euro, faţă de cifra de afaceri preconizată pentru acest an, de aproximativ 52 de milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Gilles Humbert. „Dacă, în 2009, am avut o cifră de afaceri de circa 50 de milioane de euro, pentru acest an ne aşteptăm la afaceri de 52 de milioane de euro, care, anul viitor, ar putea ajunge la minim 60 de milioane de euro, datorită investiţiilor făcute de companie”, a afirmat Gilles Humbert. De asemenea, acesta a precizat că investiţiile planificate de companie pentru 2011 se ridică la minim şapte milioane de euro, însă acestea ar putea creşte în funcţie de ofertele autorităţilor locale pentru anumite concesiuni.

A demarat programul naţional „Cumpără româneşte!”

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) iniţiază, la nivel naţional, un program de relansare a producţiei interne, de protejare şi generare de noi locuri de muncă sub sloganul „Cumpără româneşte!” Programul urmăreşte, printre altele, dezvoltarea identităţii produsului românesc cu implicarea activă a producătorilor interni, asociaţiilor de profil, camerelor de comerţ, patronatelor, sindicatelor, administraţiilor locale, consumatorilor…, se arată într-un comunicat dat publicităţii de ministerul respectiv. Totodată, programul prevede promovarea produsului românesc prin instrumente precum: mass-media, internet, seminarii, simpozioane, târguri şi expoziţii precum şi certificarea produsului românesc.

„Regions for Jobs” la Ploieşti

Joi, 30 septembrie, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului strategic „Regions for Jobs”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în care CCI Prahova este partener. Tot cu acest prilej, a fost inaugurat şi Centrul de Mediere a Muncii, înfiinţat în cadrul acestui proiect. Acesta se va derula pe o durată de 3 ani şi va fi implementat în regiunile Nord Vest, Centru şi Sud Muntenia, având ca parteneri: Camerele de Comerţ şi Industrie Bistriţa, Braşov, Prahova şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Grecia.

Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co