Actualitate

În aşteptarea subvenţiilor pentru căldură

Până la sfârşitul lunii octombrie, ploieştenii ar trebui să depună cererile pentru acordarea subvenţiilor pentru încălzirea locuinţelor.

Cu toate că nu mai este foarte mult timp până atunci, Administraţia Serviciilor Social Comunitare (ASSC) Ploieşti nici măcar nu a început tipărirea formularelor pentru că aşteaptă ca guvernanţii să facă o modificare legislativă, mai exact să decidă dacă vom avea subvenţii anul acesta şi cum vor fi acordate. “Deocamdată noi am primit o adresă de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, prin care ni se comunică faptul că este necesar să mai amânăm acţiunea de tipărire a formularelor, întrucât Ministerul Muncii este în analiza şi avizarea unor modificări a Ordonanţei nr.5/2003, aceea privind acordarea ajutoarelor pentru căldură. Eram pe punctul de a începe procedura tipăririi cererilor şi tot ce mai presupune asta, dar acum…”, a declarat directorul ASSC Ploiești, Doina Căpuz.

Cifrele ar putea fi mai mari
Ajutorul respective a fost, anul trecut, de cel mult 262 de lei, pentru cei care se încălzesc cu gaze, şi 90% din valoarea facturii, pentru cei racordaţi la reţeaua de energie termică, la un venit maxim de 155 de lei pe membru de familie. În anul 2009 au beneficiat de subvenţii 12.500 de ploieşteni care se încălzeau, la vremea respectivă, cu energie termică, 6.500 care foloseau  gazele naturale şi 825 care se încălzeau cu lemne. ASSC Ploieşti speră că şi în situaţia în care numărul beneficiarilor creşte îngrijorător să reuşească să facă totul la timp, astfel încât toţi cei în drept să aibă parte de ajutorul necesar. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co