Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Directorul Salinei Slănic a demisionat la 7 zile de la numirea în funcţie

Prefectul Florin Adrian Dobre a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută luni dimineaţă, că directorul Salinei Slănic, Teodor Dragu, şi-a prezentat, în aceeaşi zi demisia din funcţia în care fusese numit doar cu o săptămână în urmă. Decizia acestuia a fost luată după ce prefectul a făcut o sesizare la Ministerul Economiei referitoare la numirea lui Dragu în funcţia de director, deoarece acesta din urmă se află într-o anchetă penală şi fusese şi reţinut pentru 24 de ore, date pe care Dobre le-a primit de la unii parlamentari prahoveni.

Austria, principalul investitor în România

Austria rămâne investitorul numărul unu în România, cu un volum total net de 10 miliarde de euro investiţii la sfârşitul anului 2009, conform datelor preliminare din statisticile anuale ale Băncii Naţionale a României. În ţara noastră sunt prezente peste 5.800 de companii cu capital austriac şi peste 1.000 de investitori austrieci activi.
Exporturile austriece în România au atins nivelul maxim în 2008, ajungând la aproape 2,4 miliarde de euro, şi ridicându-se la 1,6 miliarde de euro în 2009, un nivel peste media ultimilor cinci ani. Importurile austriece din România au înregistrat o evoluţie constantă în ultimii cinci ani, situându-se în intervalul de 722 milioane de euro în 2004 şi 645 milioane de euro în 2009.

Iese Germania din zona euro?

O nouă criză în Grecia ar putea determina Germania să iasă din zona euro, ceea ce ar duce la dispariţia monedei unice, a declarat Florin Aftalion, profesor emerit la ESSEC Business School din Paris. „Mă întreb dacă va exista euro în 2015. Mă gândesc că criza Greciei nu a fost rezolvată deloc. Că Grecia va trebui să-şi rescadenţeze împrumuturile, ceea ce va provoca o criză majoră în Europa. Cred că nemţii vor dori să iasă din zona euro, pentru că dacă ies din euro, acesta va fi înlocuit cu un coş de monede şi viitoarea marcă se va aprecia faţă de celelalte, ceea ce va duce la scăderea datoriilor nemţeşti”, a spus Aftalion.

Tinerii se pot înscrie în proiectul RURALTIN

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, împreună cu Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni din Bucureşti, derulează proiectul strategic „RURALTIN – servicii integrate şi personalizate pentru tinerii din mediul rural”, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul a demarat în octombrie 2009 cu finalitate prognozată pentru septembrie 2011. Proiectul RURALTIN şi-a propus oferirea de servicii integrate şi personalizate de formare, informare, consiliere şi consultanţă pentru tinerii din mediul rural, pe parcursul lui fiind preconizată şi înfiinţarea a 3 centre suport pentru tineri, care vor activa în cele 3 regiuni ale proiectului: Nord-Est, Sud-Muntenia şi Sud-Est.

Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co