Actualitate

Vreţi un concediu sănătos?

Nu doar mâncarea trebuie să fie sănătoasă pe timpul verii, ci şi concediul. Până la sfârşitul lunii, cei care vor să aibă parte de o astfel de perioadă de odihnă, fie ei persoane active sau pensionari, o pot face în cadrul unor programe turistice speciale. Iar cei care călătoresc pe cont propriu, trebuie să ţină cont de câteva reguli, pentru a se întoarce sănătoşi acasă.

Cine nu şi-a planificat, încă, perioada de concediu, poate apela la ”Decada Balneară”, un program turistic care este special conceput pentru menţinerea sănătăţii. Folosind factori naturali de cură, turiştii vor putea avea parte de relaxare deplină. ”Este un program pe nouă nopţi de cazare, cu tratament şapte zile şi demipensiune completă. Preţurile sunt foarte avantajoase, undeva la 710 lei la hotel de două
stele şi 830 de lei la hotel de trei
stele”, a declarat Florin Paraschiv, reprezentantul unei agenţii de turism.

Condiţii specifice
Pe timpul vacanţei, turiştii vor putea beneficia zilnic de câte două proceduri de tratament şi de o consultaţie generală la începutul sejurului. Un bilet se poate obţine prin plata integrală, prin intermediul agenţiilor de turism membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.
Tot din aceeaşi categorie face parte şi programul ”Hai la Băi”. ”La hotel de două stele, preţul este de 625 de lei de persoană, iar la hotel de trei stele este de 750 de lei pentru o persoană. Ofertele sunt pentru principalele staţiuni de tratare: Băile Olăneşti, Băile Herculane, Amara, Căciulata, Covasna şi altele”, a declarat Florin Paraschiv, reprezentantul unei agenţii de turism.
De asemenea, turiştii pot opta şi pentru programul ”O săptâmâna de refacere”, pentru care se vor cheltui 360 de lei de persoană.

Pregătiri de vacanţă
Sezonul estival aduce şi perioada concediilor efectuate pe cont propriu, iar traseele turistice din ţară sau de peste graniţe sunt din ce în ce mai aglomerate în aceste luni.
Tocmai de aceea, poliţiştii le recomandă celor care pleacă în călătorie cu automobilul să se informeze corect asupra rutelor utilizate, asupra traficului, dar şi a conditiilor meteo. ”Conducătorii auto care se pregătesc să plece în călătoriile de concediu trebuie să ţină seama de câteva sfaturi dacă doresc să aibă parte de un concediu plăcut şi o călătorie lipsită de riscuri. Aceştia trebuie să se informeze din timp şi cât mai cu atenţie asupra traseului stabilit, folosind pentru aceasta buletinele info-trafic.
De asemenea, este bine ca vacanţa să fie  planificată etapizând traseul de aşa manieră încât să fie prevăzute pauze la fiecare 60-70 de kilometri sau chiar mai puţin, în funcţie de experienţa în conducere şi starea psiho-fizică a conducătorului auto”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, agentul principal Raluca Brezeanu.

Trusa nu trebuie să lipsească
Mai mult, când porniţi la drum, este bine să aveţi cu dumneavoastră cele necesare în cazul unor intervenţii medicale de urgenţă.
”Este bine să nu plecăm la drum fără o trusă de prim-ajutor care să conţină un antialergic, mai ales dacă se alege o destinaţie exotică. Pentru că, până se ajunge la o unitate spitalicească, timpul poate să fie destul de lung şi starea de sănătate să se degradeze. De asemenea, nu trebuie să lipsească nici pansamentele şi dezinfectantele”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, agentul principal Raluca Brezeanu.

Mare atenţie şi la starea tehnică a maşinii. Din cauza căldurii, pot apărea probleme cum ar fi răcirea ineficientă a motorului sau chiar explozia pneurilor, care poate determina accidente grave. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co