Turism

Concediu la Băile Telega

Dacă vreţi să vă bucuraţi de soare şi să vă simţiţi bine în timpul liber, destinaţia perfectă pentru concediu este aproape de casă, la Telega.

Complexul amenajat în jurul lacului cu apă sărată vă oferă condiţii foarte bune. Multe persoane de toate vârstele lasă de-o parte marea şi petrec câteva zile bune în mijlocul naturii.
Plaja este amenajată pentru cine vrea să profite de câteva ore la soare. Se pot închiria şezlonguri, umbrele…, iar dacă problemele de sănătate vă supără, aveţi la dispoziţie nămol. Şi problemele respiratorii au leac la Telega, în salina special amenajată. „Sunt pachete pentru pensionari şi nu doar pentru ei, cu câte cinci, şapte sau zece zile all inclusive, cu toate mesele, cu un tratament…
Ar fi păcat, fiind o locaţie destul de apropiată de Bucureşti, la 100 de kilometri, şi mai ales la doar patru kilometri de Câmpina.
Vin şi foarte mulţi din judeţul Prahova, deci riveranii, pe ei îi aşteptăm, în primul rând”, a declarat administratorul bazei, Mariana Stoica.

Dormitor inedit
Cazarea se face în condiţii bune, iar atracţia complexului sunt dormitoarele „La Butoaie”. Este vorba despre o idee interesantă: două paturi amplasate chiar într-un butoi. Tratamentul natural şi masajul făcut de specialişti vă fac să preferaţi Băile de la Telega. „Suntem mulţumiţi de modul în care ne primeşte personalul, e foarte amabil…, se găsesc de toate, apa este bună… Venim des, că ne place şi folosim numai acest bazin. Nu avem gânduri de mare, că o avem aici”, a declarat una dintre persoanele care au mers zilele trecute la băi.
„În fiecare an vin aici; am 80 de ani, dar nu ştiu ce e acela doctor… Vin de la Braşov şi fac câte 12-14 băi şi dă rezultate, e staţiune adevărată, dar e păcat că nu o preţuieşte lumea”, a spus o pensionară.

Oaspeţi de seamă
Jurnalistul şi scriitorul George Stanca este un vechi prieten al locului şi nici vara aceasta nu a ocolit Telega.
„Mă simt extraordinar, mă simt ca în copilărie, pentru că am mai fost aici în nişte tabere de copii, când aveam şapte ani. De atunci, până nu i-am redescoperit pe prietenii mei, nu am redescoperit nici Telega, care acum cred că face parte din familia mea”, a mărturisit jurnalistul şi scriitorul George Stanca.
Pentru Telega locul este un punct de atracţie şi dezvoltare turistică.
„Este o mândrie, practic, pentru noi… Este o investiţie nouă şi sperăm să meargă în continuare cum au început. Este principalul punct de atracţie din zonă şi noi sperăm să mai facem şi alte puncte din astea, mă refer la tabăra Doftana şi la alte investiţii”, a declarat viceprimarul comunei Telega, Costel Brezeanu.
Ce poate fi mai plăcut decât o baie în apa caldă seara, atunci când luna răsare de după dealuri?! Totul înseamnă natură, chiar dacă nu toţi înţeleg asta.
„E aerul curat… şi ce mă impresionează cel mai mult pe mine este faptul că este la doi paşi de Bucureşti.
În schimb, ce mă enervează este faptul că vin oameni ignoranţi care miros şi spun că pute şi au gângănii. Cred că ar trebui pus un afiş pe care să scrie că gângăniile fac bine şi fără ele nu ar putea să existe nămol”, a spus George Stanca.
Aşadar, sănătatea şi distracţia fac casă bună la Băile Telega. Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co