Turism

Preţuri de sezon

În ciuda faptului că preţurile pe litoral au crescut cu aproximativ 20%, odată cu sosirea sezonului estival, în staţiunile de pe Valea Prahovei acestea au rămas neschimbate, ba chiar au înregistrat uşoare scăderi.

Turiştii au sosit deja pentru a-şi petrece concediile la Sinaia, Buşteni sau Azuga şi au fost surprinşi de posibilităţile multiple de distracţie, dar şi de preţurile mici atât pentru cazare, cât şi pentru diverse servicii.
Administratorii pensiunilor fac tot posibilul pentru a le face pe plac turiştilor.
Multe dintre unităţile de cazare sunt pregătite cu spaţii de joacă pentru copii, terenuri de sport sau maşini de teren, ATV-uri şi biciclete astfel încât turiştii să poată profita din plin de timpul petrecut la munte.
Deşi oferta este foarte bogată, iar serviciile au crescut foarte mult din punct de vedere calitativ, preţurile sunt destul de mici.
“În această vară, preţurile de la noi, la munte, au rămas aceleaşi, poate chiar scad, pentru aducerea turiştilor în zona noastră. Timpul este favorabil unor excursii sau sejururi, concedii la munte”, a declarat Nelu Suciu, administratorul unei pensiuni de pe Valea Prahovei.

Varietăţi de preţuri
În funcţie de staţiune, însă, de numărul de stele, dar şi de pretenţiile turistului, oferta este foarte variată. Cele mai mari preţuri sunt la Sinaia, unde într-un hotel de cinci stele o noapte de cazare porneşte de la 280 de lei, într-o cameră dublă, şi poate ajunge chiar şi la 880 de lei, într-un apartament cu zona spa.
Hotelurile de patru stele sunt ceva mai accesibile, un sejur de două zile ce include cazare şi masă costând în jur de 200 de lei.
În staţiunea Buşteni, la un hotel de patru stele, o camera dublă, cu mic dejun inclus şi acces liber la terenurile de tenis sau fotbal, costă 320 de lei, iar un apartament costă maxim 500 de lei pentru două zile.
Copiii de până la şase ani au gratuitate, iar cei cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani plătesc jumătate dintr-un loc.
Cele mai ieftine rămân, totuşi, pensiunile turistice unde preţul cazării într-o cameră dublă pentru o noapte a scăzut chiar şi până la 50 de lei. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co