Actualitate

Pericolele ascunse din apa de la robinet si din fantanile publice din Prahova

Un raport al Direcției de Sănătate Publică Prahova referitor la calitatea apei din județul nostru relevă existența unor probleme atât la nivelul unor sisteme locale de alimentare cu apă, cât și în fântânile publice încă utilizate de populația din mediul rural ca sursă de apă potabilă.

Poate cel mai grav lucru care se desprinde din documentul menționat sunt rezultatele declarate neconforme în unități școlare care au sursă proprie de apă. Mai exact, au fost înregistrate probe conținând mai mulți parametri necorespunzători, cum ar fi coliformi fecali și streptococi fecali, nitrați și, în unele cazuri, chiar amoniu.

“Din analiza datelor referitoare la calitatea apei furnizate pentru consum uman rezultă că acestea nu corelează perfect cu cele referitoare la morbiditatea prin boli posibil asociate consumului de apă”, se arată în raportul întocmit de Direcția de Sănătate Publică.

Reamintim faptul că, potrivit datelor oficiale, în cursul anului 2017, în județul Prahova au existat 1001 cazuri de îmbolnăviri de boală diareică acută posibil cauzate de apă, trei cazuri de dizenterie și șase de hepatită A. În total, au fost înregistrate oficial 542 de cazuri de îmbolnăviri posibil asociate consumului de apă.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co