Turism

Concediu printre gunoaie

Concediile în ţară sau în străinătate au devenit un lux, pentru unii prahoveni şi preferă să se relaxeze pe valea Doftanei, unde natura, deşi superbă, nu are parte de respectul cuvenit.

Unele persoane îşi petrec timpul liber pe Valea Doftanei, acolo unde peisajul deosebit şi aerul curat au strâns ani la rând turiştii. Fie că vin numai în week-end sau stau câteva săptămâni, sunt mulţumiţi de ce le oferă zona. „E bine, e linişte. Nu plecăm fără cele necesare la noi. Cu apa potabilă este rău aici, dar ne descurcăm. De tineri ieşim aşa. Am avut o viaţă sportivă”, a spus o persoană aflată săptămâna trecută pe Valea Doftanei.

Au dotarea necesară
Chiar dacă stau în cort, au condiţii confortabile. Turiştii şi-au amenajat locul astfel încât să nu le lipsească nimic, exact ca acasă. Au o sobă la care prepară mâncarea, sârmă de rufe, suportul pentru vase şi chiar o scară care să-i ducă la apă. Într-un cadru de vis, totul este umbrit de gunoaiele aruncate cu multă nepăsare… „Din 1975 vin din Bucureşti în zonă, la baraj. Venim an de an şi… e ceva de groază. Eu am pus o cutie de bere într-o pungă, dar unii aruncă gunoaiele şi îşi bat joc. Sincer vă spun, nu se poate aşa ceva”, a adăugat un alt turist.
Din păcate, orice colţ al naturii este distrus prin simpla prezenţă a unor oameni care nu ţin cont de ceea ce lasă în urma lor, mai cu seamă că pe viitor poate chiar ei vor fi cei care nu vor mai găsi un petic de verdeaţă. Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co