Actualitate

Prima pajiste ecologica din Prahova, certificata la Valea Doftanei

Județul nostru se poate mândri că are prima pajiște certificată drept ecologică din România, situată în localitatea Valea Doftanei. Pajiștea aparține unei ferme care pune, mai presus de orice, calitatea produselor provenite de la văcuțele din rasa Valdostana.

Deși pe piața românească au apărut tot felul de produse lactate prezentate drept ecologice, puțini dintre noi sunt aceia care știu că pentru a se ajunge la un asemenea produs este nevoie de parcurgerea a trei etape extrem de dificile.

Primul pas constă în certificarea ca ecologice a pajiștilor și terenurilor pe care pasc văcuțele, oile sau caprele. Al doilea pas este certificarea animalelor ca ecologice și abia apoi vine ultimul pas, respectiv certificarea unui produs ca fiind ecologic, prin urmare fără chimicale dăunătoare sănătății.

O fermă din Valea Doftanei a reușit performanța de a demonstra, la controalele efectuate de către una dintre firmele internaționale de certificare, acreditate de Ministerul Agriculturii, că nu are nevoie de o perioadă de conversie a terenului către unul ecologic, obținând certificatul pentru 240 de hectare de pajiște.

Reprezentantul legal al fermei respective susține că, deși este foarte dificil, va parcurge și pașii următori: certificarea văcuțelor Valdostana ca ecologice și, mai apoi, a produselor obținute din laptele acestora.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co