Actualitate

O comuna prahoveana scoate bani din chirii pe… pajisti

O comună prahoveană a găsit o modalitate inedită, cel puţin pentru judeţul nostru, de a câştiga un ban în plus, în mod cinstit şi fără prea multă trudă: îşi închiriază pajiştile pentru cei care doresc un loc unde să îşi scoată animalele la păscut.

Astfel, aproximativ 40 de crescători de animale din comuna Bărcăneşti, situată în judeţul Prahova, pe DN1, au încheiate contracte de închiriere pentru păşunile de aici.

Suprafaţa totală de pajişte aflată în proprietatea comunei Bărcăneşti este de 127,57 hectare. Cei care au vrut sau care vor dori un contract de închiriere trebuie să achite 158,40 lei/an/hectar. Durata acestuia este de 7 ani şi se poate prelungi, dacă se doreşte, cu încă trei ani.

Încheierea unui contract presupune o serie de condiţii pe care crescătorii de animale trebuie să le îndeplinească. Printre acestea se numără prezentarea unei adeverinţe de la medicul veterinar, certificat fiscal că nu au datorii la impozite şi taxe şi adeverinţă care să ateste că animalele au fost înscrise la Registrul Agricol.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co