Actualitate

Ministerul Transporturilor modernizeaza trecerile la nivel cu calea ferata

Veste bună pentru judeţul Prahova şi, în general, pentru România: Ministerul Transporturilor a lansat, recent, un proiect de modernizare a tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată, parțial cu fonduri europene, pentru a creşte gradul de  siguranță în trafic, atât în cel rutier, cât și în cel feroviar.

Decizia vine în contextul în care statisticile europene situează ţara noastră şi Bulgaria în topul accidentelor rutiere. În plus, în ceea ce priveşte România, Prahova este direct interesată de iniţiativa Ministerului Transporturilor, dat fiind că, pe raza judeţului nostru nu există an în care să nu apară cel puțin un accident grav, soldat cel puțin cu persoane rănite, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Dacă luăm în calcul numai ultimii doi ani, ne reamintim de incidentul petrecut în primăvara anului trecut, când un microbuz cu muncitori a fost acroșat de un tren pe strada Gârlei din municipiul Ploiești, nefiind vorba din fericire decât despre răniți, nu și despre morți.

Sau de incidentul care a avut loc în apropiere de Ploiești, în zona comunei Târgșoru Vechi, unde un tren a acroșat un autoturism cu trei persoane.

La nivel național lucrurile au fost chiar mai grave, în sensul că asemenea evenimente s-au soldat nu de puţine ori şi cu decese.

Pentru a rezolva această problemă, proiectul Ministerului Transporturilor cuprinde, printre altele, iluminarea sectoarelor de drumuri naționale la trecerile la nivel cu calea ferată, îmbunătățirea semnalizării rutiere verticale și orizontale a trecerilor la nivel cu calea ferată a drumurilor naționale, prin refacerea marcajelor rutiere și completarea semnalizării verticale, diminuarea posibilităților de nerespectare a regulilor de circulație impuse de către conducătorii indisciplinați prin implementarea unei măsuri tehnice ce va interzice conducătorilor auto să efectueze manevra neregulamentară de depășire.

Costul estimat al proiectului este de aproximativ 35.320.352,20 lei cu TVA, dar, deocamdată, proiectul se află la nivelul de consultare publică.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co