Actualitate

Vremea joacă feste agricultorilor

Specialiştii din agricultură sunt în continuare îngrijoraţi din cauza lipsei de precipitaţii.

Însămânţările de toamnă nu au fost realizate la parametrii doriţi de cei care lucrează pământul, în total fiind însămânţate cu cinci mii de hectare mai puţin decât se propusese. „Dacă vorbim despre culturile de toamnă, din cât s-a propus să se înfiinţeze, s-a realizat cu cinci mii de hectare mai puţin.
Asta înseamnă că din 55 de mii de hectare propuse a fi semănate, s-au semănat 50 de mii de hectare. Referitor la cele cinci mii rămâne, patru mii sunt cu grâu şi o mie cu rapiţă.
Lucrările, din cauza secetei, s-au realizat cu mare dificultate şi cu consumuri ridicate de combustibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Prahova, Marian Marcu.

Greu după greu
Pe de altă parte, fermierii prahoveni au reuşit să pregătească cu greu terenurile pentru culturile ce vor fi însămânţate în această primăvară. “Pentru o mare parte din culturile ce urmează a fi însămânţate în primăvară, s-au realizat ogoarele, dar nu peste tot s-a putut realiza acest lucru şi asta din cauza secetei prelungite.
Aceste arături, practice, nu fac altceva decât să conserve apa în sol, în eventualitatea că din nou vom avea parte de secetă”, a declarat Marian Marcu.
Se speră ca arăturile pentru primăvară să se realizeze pe o suprafaţă de 100.000 de hectare.
În cazul unei perioade, dacă va fi, din nou, o perioadă secetoasă, există riscul ca pe suprafaţa ce urmează să fie cultivată, producţiile să fie diminuate semnificativ. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co