Actualitate

În atenţia beneficiarilor de plăţi pe suprafaţă

APIA demarează în aceste zile efectuarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare (PNDC) pe suprafaţă, care sunt finanţate din bugetul naţional. Guvernul a alocat un fond de 106,5 milioane de lei pe anul 2011, pentru începerea efectuării plăţilor PNDC încă din acest an.
Având în vedere că la sfârşitul acestui an au fost efectuate şi plăţile aferente schemelor de sprijin din Axa 2 (Zone Defavorizate, Agromediu) pentru plăţile PNDC au fost selectate dosarele după următoarele criterii:
• Ordonarea judeţelor în ordinea crescătoare a procentajului de dosare cu plăţi pe Axa 2.
• Din judeţele aflate pe primele locuri (cu cele mai puţine plăţi pe Axa 2) au fost ordonate dosarele pentru plata PNDC în ordinea generării listelor pentru autorizarea la plată, care a început în acelaşi moment pentru toată ţara.
• Conform acestei ordonări, au fost selectate la plată dosarele până la epuizarea pachetului financiar menţionat.
Toate operaţiile de ordonare şi selecţie au avut la bază doar aceste criterii şi au fost efectuate prin intermediul Sistemului Informatic, fără intervenţie umană, printr-un proces verificabil.
Prin acest algoritm s-a urmărit o distribuţie cât mai uniformă a plăţilor (evitându-se plăţi pentru Axa 2 şi PNDC pentru acelaşi dosar), cât şi alegerea dosarelor pentru plata PNDC într-un mod transparent şi echitabil.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co