Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cisternă plină cu GPL, răsturnată

O cisternă plină cu şase tone de GPL a fost la un pas de a exploda, săptămâna trecută, în satul Puchenii Moşneni, după ce şoferul a pierdut controlul volanului.

Autovehiculul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. În timpul incidentului, a lovit un stâlp de electricitate, apoi a intrat într-o farmacie. Imediat au apărut nişte fisuri în vasul cisternei, rezultând scurgeri uşoare de produs. „Exista şi pericolul de explozie. Pentru evitarea oricărui pericol, s-a luat măsura de evacuare a populaţiei din locuinţele aflate pe o rază de 300 de metri, concomitent cu realizarea dispozitivelor pentru evitarea tuturor riscurilor. După repunerea pe roţi a cisternei s-a trecut la transvazarea în totalitate a produsului în altă cisternă venită la locul evenimentului”, a declarat inspectorul şef al ISU Prahova, colonelul Nicolae Popescu.

Au tras ponoasele
Localnicii au trecut prin clipe de coşmar. În orice clipă puteau rămâne fără agoniseala de o viaţă. 40 de familii au fost evacuate de urgenţă. „Eram în casă când s-a petrecut accidentul. Am auzit o bubuitură mare. Am crezut că-i cutremur. Când am văzut cisterna, m-a cuprins panica. Noi stăm exact lângă farmacie, vă daţi seama ce frică ne-a fost. Pompierii ne-au evacuat de urgenţă aşa că vom sta la nişte prieteni”, a declarat o localnică. „Au fost evacuate câteva familii. Şi noi am primit nişte prieteni, dar ne este frică şi nouă, dacă se întâmplă ceva, pe toţi ne rade”, a declarat o altă localnică.
Zona a fost asigurată de zeci de echipe de salvare. S-a  intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD cu un efectiv de 30 de pompieri. Pentru mai multă siguranţă, circulaţia a fost deviată preţ de mai multe ore, începând cu centrul localităţii. Circulaţia pe DN 1, în zona producerii incidentului, a fost reluată în jurul orei 3.00. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co