Actualitate

Depuneri pe ultima sută de metri

Fermierii care nu s-au grăbit să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Prahova cererile pe suprafaţă până la data limită de 15 mai, au făcut-o în continuare, însă cu penalităţi.

Numărul cererilor depuse până la finalul săptămânii trecute depăşise 15.000, în total. ”S-a încheiat campania de primire a  cererilor de plată pentru anul 2012, fără penalităţi cu un număr de 14.990 de cereri depuse, aferente unei suprafeţe de 118.000 de hectare, dintre care 300 sunt persoane fizice şi juridice, cu suprafeţe mai mari de 50 de hectare. Acum suntem în perioada de depunere a cererilor cu penalităţi şi până acum avem 266 de cereri. Pentru fiecare zi lucrătoare se percepe o penalitate de 1%”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Prahova, Anca Oprea.
18 mai a fost ultima zi şi pentru cei care au depus cereri pentru animale.

Depunere online
Potrivit APIA Prahova, cererile, inclusive pentru cei care vor fi penalizaţi, pot fi completate şi online prin accesarea site-ului pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal pentru un efectiv mai mare de 500 capete femele ovine/caprine.
Suma alocată în acest an din bugetul naţional pentru crescătorii de ovine va fi aprobată în toamna acestui an, după finalizarea controalele efectuate de APIA şi stabilirea numărului de animale eligibile la plată.
La nivel naţional, pentru anul 2011, numărul animalelor eligibile la plată, ovine/caprine, a fost de 7.465.401 de capete. Suma totală autorizată la plată a fost de 295 de milioane de lei, iar cuantumul a fost de 40 lei/cap de ovină/caprină. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co