Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vor să facă grevă, nu miting

În această perioadă caracterizată de proteste, nu toţi sindicaliştii prahoveni se gândesc să participle la mitinguri în fata guvernanţilor.

Liderii din Sed Lex vor să vorbeasca mai întâi cu membrii care să hotărască dacă, nu cumva greva generală, ar fi singurul instrument de intimidare.
Aşa că în, loc să meargă la proteste la Bucureşti, sindicaliştii de la Casa de Pensii Prahova se gândesc la alt gen de abordare a problemei protestelor. “Procedura ar fi: grevă generală – în sensul că două zile nu vin la instituție, ca oamenii să nu fie presați- și după aceea, în fața instituției, ca un fel de pichetare, să nu intre aici, ca să nu existe presiune. Deci va trebui să schimbăm puțin tactica”, a declarat președeintele Sindicatului Casei de Pensii Prahova, Constantin Buzoiu

Oameni puțini, treabă multă…
Funcţionarii din această instituţie au fost loviţi nu numai prin scăderile salariale şi de personal, la fel ca alţi bugetari, ci şi prin volumul mai mare de muncă impus de ultimele ordonanţe referitoare la depunerea declaraţiilor de venit pentru anumite categorii sociale. “Este foarte greu, pentru că a fost o coincidență. Imediat după ce s-a făcut o restructurare, respectiv 20 de oameni au plecat din Casa de Pensii, a apărut această Ordonanță 58, care a bulversat mai multe instituții. Acum a mai venit şi circulară cu lucrul peste program pentru aceste declaraţii. Dar nimeni nu s-a gândit cu ce oameni rămâi peste program”, a declarat Constantin Buzoiu.
În prezent, volumul de muncă în domeniu este foarte mare -100 de angajaţi de la Casa de Pensii Prahova se ocupă de dosarele de pensii a 255.000 de persoane şi de actele a 13.000 de angajatori. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co