Actualitate

Profesorii aşteaptă

Profesorii prahoveni nu se pregătesc de protesteze până la sfârşitul acestei luni.
Membrii Sindicatului Şcoala Prahovei au declarat că abia pe 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, vor merge la Bucureşti. Cadrele didactice speră că acest val de proteste să schimbe ceva.
“Mitinguri, grevă de o zi și așa mai departe… S-ar putea, când nu se va mai putea răbda…, vorba lui Coșbuc, Cristos dacă ar fi, nu vor scăpa, nici în mormânt”, a spus liderul Sindicatului Școala Prahovei, Gheorghe Giurumescu.
Totuşi, deşi sunt conştienţi că doar suspendarea activităţii ar mai putea deranja pe cineva, profesorii nu pot adopta aceasta măsură. Deja salariile au scăzut foarte mult şi dacă vor refuza să mai meargă la şcoală vor rămâne şi fără bruma de bănuţi de acum.

“Vă dați seama ce se întâmplă în învățământul prahovean, de la educatoare până la cei din sistemul liceal.
Zilnic apar câte unu-doi colegi care se retrag din învățământ, calculându-se că nu se pot deplasa degeaba la muncă, după ce scad din salariu banii de navetă”, a spus Gheorghe Giurumescu.
De la începutul anului şcolar, 22 de cadre didactice din Prahova au părăsit sistemul pentru a merge în alte sectoare care o duc ceva mai bine financiar. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co