Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Reconversie profesională la Câmpina

Într-o perioadă în care din ce în ce mai mulţi oameni rămân fără muncă, există şi posibilităţi de reconversie profesională, oferite mai ales de organizaţiile non-guvernamentale.

Printre ele se numără şi Asociaţia de Sprijin a Şomerilor Dâmboviţa, care şi-a extins activitatea şi a deschis un punct de lucru la Casa Tineretului din Câmpina. Cursuri gratuite, sau cu plată, pentru persoanele care deşi sunt buni într-o meserie, nu au hârtia la mână care să ateste acest aspect. „Există cursuri de calificare gratuite, pe bani europeni. În acest moment avem aprobate cinci proiecte pentru formare profesională, pe trei categorii de persoane. Pentru şomeri sau persoane care nu au lucrat niciodată cu forme legale – nu au avut un loc de muncă de la terminarea ultimei forme de învățământ-, a doua categorie o reprezintă persoanele angajate care, cu toate că stăpânesc o meserie, nu au reușit să facă o formă de calificare, să aibă diplomă de calificare pentru meseria respectivă, și a treia categorie o reprezintă persoanele care locuiesc în mediul rural, s-au ocupat cu agricultura de subzistenţă și nu au calificare, neputând să se angajeze pe piața muncii, în lipsa unei forme de calificare”, a declarat consilierul de formare profesională Constantin Afloarei.

Domenii diverse de activitate
În momentul de faţă cursurile gratuite sunt dedicate celor care doresc o diplomă de calificare în meseriile de dulgher, tâmplar şi parchetar. Un curs este destinat celor care au domiciliul în mediul rural şi nu lucrează cu contract de muncă.
„Acoperim cam toată gama de activități cerute pe piața muncii în acest moment. Noi considerăm că prin activitatea noastră reușim să ajutăm cetățenii din această zonă, a orașului Câmpina, în principal, și a localităților din împrejurimi, să reușească să se califice pe piața muncii, contribuind astfel la o reconversie profesională pe piața muncii”, a mai spus Constantin Afloarei.
Diplomele care se obţin în urma cursurilor sunt recunoscute atât în România, cât şi în toate ţările din Uniunea Europeană.
Astfel, s-a constatat că în ultima perioadă de timp,  din ce în ce mai mulţi oameni doresc să treacă printr-un program de reconversie profesională. Relu  NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co