Actualitate

Virusau baza de date a poştei bancare

20 de persoane suspectate că fac parte dintr-un grupare specializată pe fraude informatice au fost audiate, săptămâna trecută, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti.

Oamenii legii au adunat probe şi, miercurea trecută, au făcut mai multe percheziţii,  dis de dimineaţă, la Câmpina, în Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa, la locuinţele membrilor grupului infracţional respectiv. Anchetatorii sunt de părere că aceştia au creat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de dolari, în ultimii doi ani, după ce cu ajutorul unui virus au reuşit să pătrundă în baza de date a Western Union.
Aşa au putut să intre în conturile oamenilor şi să-şi trimită, de nenumărate ori, bani.
„Programul informatic, în momentul în care era trimis spre Western Union, ei nu se aflau pe teritoriul României, erau undeva în Spania. După câte ştim, nu aveau complici în cadrul acestei societăţi. Retragerile s-au efectuat în Prahova, în Dâmboviţa, în Bucureşti, în alte judeţe din ţară, dar şi în afara teritoriului României, în Bulgaria, Spania, Italia…, chiar şi în Republica Moldova”, a explicat procurorul şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Butnaru.

Mic cu mic s-a făcut paguba mare
Ca să nu atragă atenţia asupra faptelor lor, membrii grupării şi-au luat o măsură de precauţie – ei scoteau doar sume mici de bani. „Sume mici, pentru că dacă retragerile priveau sume de bani mai mari, automat intervenea un sistem de protecţie al Western Union, care bloca şi nu permitea transferul sumelor de bani”, a declarat procurorul şef Ionuţ Butnaru.
Liderul grupării infracţionale are 30 de ani şi este originar din municipiul Bucureşti.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co