Actualitate

Pe urmele drogurilor

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, în urma activităţilor desfăşurate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au reuşit să probeze activitatea infracţională a unui grup format din aproximativ 15 persoane, suspectat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

În perioada decembrie 2010-aprilie 2011, inculpaţii Nicolae P. (28 ani) şi Sorin N. (22 ani), ambii din Bucureşti, împreună cu alte persoane, membre ale grupului, au comercializat produse etnobotanice pe raza municipiilor Ploieşti şi Bucureşti, obţinând foloase materiale importante, de aproximativ 15, respectiv 40 de milioane de lei pe zi. “Ei sunt acuzaţi de deţinere şi trafic de droguri de risc şi de mare risc. Printre drogurile vândute se numără Magic Power, Crystal Plus, Pure By Magic, Flower Magic, droguri care au ca substanţe active etcatinona, care este drog de risc, şi JWH 250, care este drog de mare risc. Acestea sunt droguri supuse controlului naţional, deci droguri interzise, să spunem, nefiind produse etnobotanice legale, constituind infracţiune în comercializarea lor. Drogurile erau aduse din Bucureşti, de cei doi inculpaţi, acestea ajungând acolo pe diferite căi, fie aduse din China, fie de la alţi  dealeri mai importanţi din România. Aveau mulţi clienţi, cei mai mulţi provenind din rândurile tinerilor, în jurul vârstei de 20 de ani. Erau şi minori… În ceea ce priveşte reducerea fenomenului, aş putea spune că măsura cea mai bună ar fi, totuşi, să se realizeze periodic, dacă s-ar putea săptămânal, lista cu substanţele active care ar trebui interzise prin lege, adică Anexele de la legea 143/2000, astfel încât ori de câte ori apare pe piaţă un drog legal, el să fie interzis imediat, ca să putem bloca într-un fel activitatea licită, oarecum, a acestor comercianţi“,  a declarat procuror-şef DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru.

Măsuri radicale?
Şeful BCCO Ploieşti, comisarul şef Constantin Furtună, a dorit şi el să tragă un semnal de alarmă asupra acestui fenomen îngrijorător, sugerând măsuri radicale. “În 2010, au fost în jur de 70 de internări în stare gravă, în urma consumului de substanţe etnobotanice, a unor tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani. Se vede cât de grav e fenomenul şi cât de mult a crescut numărul consumatorilor. Cu privire la o măsură eficientă de stopare, cred că ar trebui aplicat sistemul din Polonia, unde s-a interzis total comercializarea“, a spus comisarul şef Constantin Furtună. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co