Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vinovatul fără vină

Un elev schizofrenic din Gruzpul Şcolar industrial de Petrol Teleajen din Ploieşti şi-a bătut atât de tare
un coleg de clasă încât l-a băgat în spital. Incidentul a avut loc săptămâna trecută.

Baiatul de 18 ani este elev în clasa a IX-a şi nu e pentru prima dată când îşi sperie atât colegii cât şi profesorii cu ieşirile sale violente. De data asta, însă, colegul său de clasă, în vârstă de 15 ani, a ajuns la spital după ce a fost lovit cu pumnii şi picioarele şi dat cu capul de pereţi. Incidentul s-a petrecut în pauză, dupa ora de practică. Se pare că cei doi colegi au avut un dialog mai nelalocul său, iar băiatul mai mare nu s-a mai putut controla și l-a luat la bătaie pe cel de 15 ani. “A fost provocat și el. S-au luat la bătaie pe culoar. Se pare că l-a lovit mai întâi cu o bucată de fier și după aceea l-a trântit cu capul de perete”, a spus directorul adjunct al Grupului Școlar Industrial de Petrol Teleajen, Calina Tăsică.
Elevul bătut a fost internat în spital pentru câteva zile. “Pacientul s-a internat cu stare generală bună, prezentând contuzie facială și escoriații faciale și în scurt timp urmează să se externeze”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, dr. Andrei Ilinca. “Elevul care l-a agresat pe colegul său este, în prezent, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire, iar cel lovit a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, inspector Daniel Radu.

O problemă pentru toată lumea
Elevul a speriat pe toate lumea din cauza comportamentului sau imprevizibil și violent. Adolescentul nu s-a dat în lături nici de la a-și amenința profesorii. “Ne-a amenințat, ne este foarte greu să ne descurcăm cu el… În primul și în primul rând ne punem problema siguranței copiilor, deoarece copiii nu sunt în siguranță în prezența lui”, a declarat Adela Măgnea, diriginta elevilor.
“Astfel de persoane au nevoie de un alt mediu, cu alte programe, cu persoane specializate, ceea ce, din păcate, nu există. Situația am discutat-o și la Direcția de Sănătate Publică și acolo nu ne-au dat vreo soluție. Acum e bine, acum nu, locul lui nu e aici, într-o școală normală”, a declarat directorul Grupului Școlar Industrial de Petrol Teleajen din Ploiești, Marie Jeana Sărăţeanu.
Inspectorii şcolari nu au ce să facă. Legea permite să se întâmple astfel de incidente, pentru că legiuitorii nu s-au gândit şi la copiii cu astfel de probleme psihice. “Nu sunt unități de învățământ speciale de nivelul liceului. Acelee unități de învățământ sunt până la clasa a VIII-a”, a explicat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Gheorghe Borovină.
Elevul de 18 ani provine dintr-o familie cu probleme financiare, iar însoțitor îi este chiar tatăl său.
Are internări multiple la Spitalul de Neuropsihiatrie Voila și, cel mai probabil, tot acolo va ajunge prin hotărâre judecătorească, instanța fiind singura care poate decide această măsură, având în vedere că tânărul nu poate răspunde penal din cauza bolii psihice grave de care suferă. Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co