Actualitate

Viktor Orban, mândru de rezultatele referendumului din Ungaria privind problema migrațiilor

viktor-orban

Viktor Orban, mândru de rezultatele referendumului din Ungaria privind problema migrațiilor/ sursa foto: www.google.com

Premierul Viktor Orban a catalogat drept remarcabil rezultatul referendumului din Ungaria, declarând că țara sa este singurul stat membru UE care și-a exprimat opinia în problema migrației, scrie Mediafax.

“Putem fi mândri că noi ungurii am fost primii şi până acum singurul stat membru UE care şi-a exprimat opinia în problema migraţiei. Acesta a fost lucrul care trebuia făcut. A fost ceva onorabil “, a spus Orban. Acesta a mai adăugat că numărul de voturi pentru respingerea cotelor de imigranţi l-a depăşit pe cel pentru aderarea Ungariei la UE, în 2004. În acest sens, 3.056.000  de persoane au votat pentru alăturarea la UE, iar la referendumul privind problema imigranților, 3.204.000 de persoane au votat “nu”. Mai mult, rata de participare la referendum a fost cu 15 la sută mai mare decât la ultimele alegeri europarlamentare din 2014.

Rămâne de văzut cum va reacționa UE la valul de migrație în masă. Propunerea Blocului comunitar a fost să deschidă porţile imigranţilor şi să îi distribuie în statele membre, a mai precizat Viktor Orban.

Biroul Naţional Electoral (NVI) din Ungaria a anunţat oficial, dumincă noapte, că referendumul din Ungaria privind cotele de imigranţi impuse de UE este invalid deoarece numărul de voturi valabil exprimate nu a atins pragul de 50 la sută plus unu.  Numărul de voturi valide a fost de 3,2 milioane, iar pentru ca referendumul să fi fost declarat valid, ar fi fost nevoie de peste 4,1 milioane de voturi.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co