Calificările medicilor și farmaciștilor români vor fi recunoscute în Uniunea Europeană
Începând cu data de 20 septembrie, medicii și farmaciștii care doresc recunoașterea calificărilor românești în celelalte state membre ale Uniunii Europene nu mai trebuie să prezinte la Direcțiile de Sănătate Publică copii legalizate după documente, se arată într-un comunicat de presă, pe site-ul Ministerului Sănătății.
“Astfel, pentru a fi recunoscute calificările româneşti în celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist şi farmacist, se vor depune copii nelegalizate ale următoarelor documente:
-Diploma de licenţă, respectiv diploma de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist
-Foaia matricolă a diplomei de licenţă sau după caz a diplomei de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist
-Diplomă de bacalaureat
-Carnet de rezident
-Carte de muncă
-Documentele de schimbare a numelui (ex.certificat de căsătorie)
-Contract/contractele individuale de muncă/contractele de voluntariat şi sau/actele adiţionale ale acestora” , se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.
La depunere, copiile nelegalizate vor fi însoţite obligatoriu de originale, urmând ca acestea din urmă să fie restituite titularului imediat după certificare. Dacă totuși o persoană aduce copia legalizată, atunci instituţia administraţiei publice centrale este obligată să o accepte. Pentru documentele emise de alte state ale UE este necesară traducerea în limba română, în original.